In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Zwarte bonen teriyakisaus met noedels

Duik in een betoverende wereld van smaken met deze noedels met zwarte bonen in teriyakisaus. De hartige zwarte bonen, zoete teriyaki en zachte noedels brengen het gerecht in een perfecte balans. Dit culinaire gerecht belooft je een magische mix van Aziatische smaken, structuren en aroma’s bij elke hap. Yum!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept zwarte bonen teriyakisaus met noedels

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Snijd de portobello’s en paprika in reepjes. Halveer de paksoi door de lengte. Snijd de bieslook fijn en snijd de limoen in partjes. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Verhit ½ van de olie in een wok op middelhoog vuur en roerbak de paprika en portobello 6 min. Breng op smaak met ½ van de bieslook en wat peper en zout.
3
Verwarm de zwarte bonen in de teriyakisaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Verhit een grill- of koekenpan, bestrijk de paksoi met de overige olie en rooster lekker crispy in 5 min.
5
Verdeel de paksoi over de borden. Schep de zwarte bonen met noedels en paddenstoelen ernaast. Garneer met sushigember en serveer met limoen en de overige bieslook.

Alles wat je wil weten over teriyaki

Dat teriyaki yummi is, is iets dat we vast allemaal wel weten! Maar weet je ook wat teriyaki nou eigenlijk precies is? Dat leggen we graag verder uit.

Wat is teriyaki?

Teriyaki is een traditionele Japanse kooktechniek en een populaire saus die wordt gebruikt in de Japanse keuken. Het woord ‘teriyaki’ is samengesteld uit ‘teri’, wat glans betekent, en ‘yaki’, wat grillen of roosteren betekent. Teriyakisaus wordt vaak gebruikt als marinade en glazuur voor gegrilde of gebakken gerechten, en het staat bekend om zijn heerlijke combinatie van zoete en hartige smaken.

Teriyaki bestaat uit een aantal basisingrediënten die worden gekookt tot ze een dikke, glanzende saus vormen. De saus kan variëren in smaak, textuur en dikte, afhankelijk van de specifieke recepten en regionale variaties.

Waar wordt teriyaki voor gebruikt?

Teriyaki wordt vaak gebruikt om vlees, vis of groenten te marineren en te grillen, wat resulteert in smaakvolle gerechten met een karakteristieke glans. Het is een dus een saus waarmee je alle kanten op kan en die zowel in de traditionele Japanse keuken als in de internationale keuken wordt gewaardeerd.

Gerechten met teriyaki

Je kan met teriyaki dus een heleboel verschillende gerechten maken. Om je vast een klein beetje op weg te helpen, zullen we je nog een aantal receptideetjes geven. Allereerst natuurlijk de zwarte bonen in teriyakisaus met noedels, waarvan je het recept bovenaan deze pagina vindt. Verder is teriyaki ook heerlijk in een bowl met beef teriyaki en rijst. En wil je een keer wat anders dan anders? Dan kan je er zelfs een Japanse spitskool pannenkoek met zwarte bonen teriyaki mee maken. Yummie!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via