In samenwerking met:
Biefstuk met gepofte aardappelpuree
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Biefstuk met gepofte aardappelpuree

Een mals stuk biefstuk met groene groenten en gepofte aardappelpuree, klinkt als een heerlijk AVG’tje toch? In dit recept poffen we de aardappelen vooraf in de oven voordat we het stampen als een puree. Hierdoor behouden de aardappelen al hun smaak en dat proef je terug!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept biefstuk met gepofte aardappelpuree

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 10min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Haal de roomboter en biefstuk uit de koelkast. Was de aardappelen en verpak in aluminiumfolie. Plaats de aardappelen 45 min. in de oven.
2
Maak ondertussen de sperziebonen schoon. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en ris de blaadjes van de tijm.
3
Breng een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen in 4 min. beetgaar. Voeg na 3 min. de snijbonen toe. Giet af.
4
Meng de helft van de roomboter met de Italiaanse kruiden. Verhit een pan met de Italiaanse boter en bak de biefstuk in 7 min. rosé.
5
Pureer de aardappelen en meng de overige boter, citroenrasp en tijm door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
6
Snijd de biefstuk in plakken. Verdeel de puree, bonen en biefstuk over de borden en serveer.

Tip: voeg extra citroen toe bij het bakken van de biefstuk voor extra smaak.

Maak de maaltijd compleet met aardappelpuree

Aardappelpuree, een heerlijk en veelzijdig gerecht dat comfort en smaak combineert, is een culinaire favoriet over de hele wereld. De keuze van aardappelen is cruciaal voor de perfecte puree. Melige aardappelsoorten zijn ideaal, omdat ze een hoog zetmeelgehalte hebben en een fluweelzachte textuur creëren na het koken.

Om aardappelpuree te maken, schil en snijd je de aardappelen in gelijke stukken om gelijkmatig te koken. Kook ze in gezouten water tot ze zacht zijn, giet ze af en laat ze even uitdampen. Voeg boter, warme melk en een snufje zout toe voordat je ze met een pureestamper of -molen tot een gladde massa verwerkt. Het resultaat is een weelderige en romige puree die zich perfect aanpast aan verschillende smaakvariaties.

Gepofte aardappelen geven een lekkere touch aan je aardappelpuree. Door gepofte aardappelen aan de puree toe te voegen, krijgt de textuur een knapperige en rokerige toets, terwijl de smaak wordt verrijkt met de geroosterde aardse tonen van de schil. Deze combinatie voegt een verrassende textuur en smaak toe aan de traditionele aardappelpuree. Serveer de aardappelpuree met gepofte aardappelen als bijgerecht bij gegrild vlees als biefstuk of groenten als sperziebonen en snijbonen of geroosterde wortel en spruitjes voor een heerlijke maaltijd. Liever vegan? Maak je eigen aardappelpuree met plantaardige melk en serveer er vegan auberginehachee bij. Of het nu eenvoudig en klassiek is of met een moderne twist, aardappelpuree blijft een tijdloos comfortgerecht dat altijd de zintuigen verwent.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via