Cheesy Bolognese Enchiladas 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Cheesy bolognese enchiladas

Deze cheesy bolognese enchiladas zijn de droom van elke kaasliefhebber. Een goed gevuld tortilla met een romige kaassaus afgetopt met nóg meer kaas! Hier krijg je toch meteen zin in?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept cheesy bolognese enchiladas

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en vet een ovenschaal in met de olijfolie.
2
Pel en snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Verwarm een pan op middelhoog vuur (zonder olie of boter) en bak het gehakt rul. Voeg de ui, paprika, chilipoeder en ½ van de gedroogde peterselie toe en bak 3 min. mee. Roer de gezeefde tomaten erdoor.
3
Smelt de roomboter in een steelpan en voeg de bloem aan toe. Mix met een garde tot een roux en voeg de melk toe. Breng aan de kook, blijf mixen met de garde en draai het vuur laag. Voeg de helft van de mozzarella en de helft van de cheddar samen met een snuf peper en zout toe en mix totdat de kaas volledig is gesmolten en de kaassaus is ingedikt.
4
Leg een tortilla voor je neer en bedek het midden met het gehaktmengsel. Vouw dicht tot een rechthoekig pakketje en leg in de ovenschaal. Herhaal voor de overige tortilla’s. Top de tortilla’s in de ovenschaal af met de kaassaus, overige mozzarella, overige cheddar, overige gedroogde peterselie en wat peper. Schuif voor 10-15 min. in de oven totdat de kaas volledig gesmolten is en bubbelt.

Liefde voor de Mexicaanse keuken

De Mexicaanse keuken, wij zijn er dol op! De Mexicaanse keuken staat wereldwijd bekend om zijn levendige smaken, rijke kruiden en diverse ingrediënten. Enchiladas zijn één van de meest bekende en geliefde gerechten. Dit zijn tortilla’s die gevuld worden met onder andere vlees, kaas en/of bonen en vervolgens overgoten worden met een pittige (tomaten)saus. Je kan er zure room en guacamole bij serveren wanneer je dit lekker vindt. Naast deze enchiladas die we vullen met gehakt, zijn ook deze enchiladas met kip echt een aanrader. We vullen de wraps op de klassieke manier: met vlees, bonen én natuurlijk kaas.

Een ander gerecht dat je in Mexico op iedere hoek van de straat kan kopen zijn natuurlijk taco’s. Dit heerlijke Mexicaanse eten maak je gemakkelijk thuis. Zo haal je de Mexicaanse keuken naar Nederland! Probeer eens deze tofu taco’s. De taco’s vul je naast tofu met zwarte bonen en een zelfgemaakte saus van onder andere tomatenpuree, ananassap en sojasaus. Misschien geen combinatie waar je zelf voor zou kiezen, maar het is echt ontzettend lekker!

Liefhebber van vis? Maak dan deze pittige zalmtaco’s met mango en rode kool. Deze taco’s hebben iets uit zowel de Mexicaanse als de Aziatische keuken en geloof ons maar als we zeggen dat dit een gouden combinatie is. De zalm is heerlijk mals en is extreem lekker in combinatie met de knapperige rode kool en de zoete mango.

Ook lekker: pittige taco’s met biefstukreepjes. Je hebt er helemaal niet veel ingrediënten voor nodig én het gerecht staat al in 20 minuten op tafel. Vul de taco’s met biefstukreepjes, zwarte bonen, jalapeño en wortel en top af met knoflooksaus en koriander. Genieten en zeker een goed antwoord op de vraag ‘wat eten we vandaag?’.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via