In samenwerking met:
Chocoladesaus maken
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Chocoladesaus maken

IJs, cake of taart, met deze chocoladesaus maak je het allemaal nóg lekkerder. Met dit recept maak je maar liefst 600 ml chocoladesaus, wat je het liefst overal over giet!

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept chocoladesaus maken

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Doe het water met de suiker en het zout in een steelpan en breng aan de kook. Roer af en toe.
2
Breek de chocolade in stukken en doe in een hittebestendige kom. Schenk het kokende suikerwater op de chocolade en laat 2 min. staan. Roer met een garde tot een gladde saus. Zet de staafmixer erin en mix glad en glanzend.

Combinatietip: de saus is lekker op ongeveer alles wat zoet is. Op ijs, taart, fruit, gebak, soesjes, enzovoort. Het allerlekkerst is het met poffertjes, gecombineerd met fijngehakte hazelnoten!

Bewaartip: afgedekt in de koelkast blijft de chocoladesaus 1 week goed. De saus wordt wel hard als hij afkoelt. Doe de saus in een hittebestendige kom. Zet de kom in een pan met een laagje kokend water (de kom mag het water niet raken). Laat de saus zo (au bain-marie) onder af en toe roeren smelten.

Wat kan je allemaal met chocoladesaus?

Chocolade, die zijdezachte, rijke en verrukkelijke lekkernij, is zonder twijfel een van de meest geliefde smaakmakers ter wereld. Laat het smelten en je hebt een heerlijke saus die elk gerecht extra lekker maakt, van desserts tot snacks en zelfs hartige maaltijden. Ga aan de slag met de saus en maak een van de volgende gerechten compleet:

  1. IJs en desserts: een royale hoeveelheid chocoladesaus over een bolletje vanille-ijs, een plak cake of een kom met vers fruit is altijd een winnende combinatie. Het smelten van de warme saus over de koude lekkernijen zorgt voor een zalige smaakexplosie. Probeer het bijvoorbeeld eens met een bananensplit met Griekse yoghurt en granola.
  2. Pannenkoeken en wafels: chocoladesaus geeft een klassiek ontbijt of dessert een luxueuze draai. Giet het over warme pannenkoeken of knapperige wafels, en je hebt een ontbijt of dessert om van te watertanden.
  3. Milkshakes en smoothies: upgrade je favoriete drankje met een scheutje chocoladesaus. Het geeft een romige milkshake of een gezonde smoothie net dat beetje extra genot.
  4. Koffie: maak van je dagelijkse kopje koffie een traktatie door een lepel chocoladesaus toe te voegen. Voeg wat slagroom toe voor de perfecte afwerking.
  5. Gebak: bakkers en banketbakkers weten dat chocoladesaus een onmisbaar ingrediënt is bij het maken van heerlijke cupcakes, gebakjes, taarten en brownies. Drizzle het over je zelfgemaakte lekkernijen voor een extra dosis zoetheid.
  6. Yoghurt en ontbijtgranen: begin je dag met een gezonde toets van zoetigheid. Voeg chocoladesaus toe aan je yoghurt of ontbijtgranen voor een verrukkelijke ochtendmaaltijd.
  7. Fondue: organiseer een gezellige chocoladefondueavond met vrienden of familie. Dip aardbeien, marshmallows, stukjes cake en ander lekkers in de warme chocoladesaus voor een feestelijke ervaring.
  8. Cocktails en mocktails: voeg een vleugje chocoladesaus toe aan je favoriete cocktail of mocktail voor een zoete twist of verwerk het in fruit wat je toevoegt aan een mocktail! Denk aan chocolade-martini’s of chocolade-margarita’s.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via