In samenwerking met:
Kipsaté met gebakken rijst 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat kip
Vrij van vis

Kipsaté met gebakken rijst

Wie houdt er niet van een lekkere portie malse kipsaté? Ons kun je ervoor wakker maken! In dit recept van DekaMarkt combineren we het met gebakken rijst, paksoi en sperziebonen. Een smaakvolle maaltijd die je in 20 minuten op tafel zet, wat wil je nog meer?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept kipsaté met gebakken rijst

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snijd de paksoi over de lengte in repen van 3 cm. Snijd het groene gedeelte van de paksoi fijn en houd apart.
2
Maak de sperziebonen schoon. Breng een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen in 3 min. beetgaar.
3
Breng ondertussen een andere pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Verhit 1/3 van de zonnebloemolie in een pan en warm hier de kipsaté in op. Verhit een andere pan met de overige zonnebloemolie en bak de paksoi en sperziebonen samen met de rijst 5 min. op hoog vuur.
5
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6
Verdeel de rijst, kipsaté en satésaus over de borden en garneer met de gefrituurde uitjes en het groen van de paksoi.

Een smaakvolle koolsoort

Paksoi is een groente die behoort tot de koolfamilie. Het heeft knapperige, groene bladeren en knapperige, witte stelen. Het wordt ook wel ‘Chinese kool’ of ‘bok choy’ genoemd. Paksoi heeft een milde, frisse smaak en een knapperige textuur, waardoor het een veelzijdige groente is om mee te koken.

Er zijn verschillende manieren om paksoi te bereiden en te gebruiken in gerechten. Hier zijn enkele suggesties:

  1. Roerbakken of grillen: paksoi is perfect voor roerbakgerechten. Snijd de stelen en bladeren afzonderlijk en voeg ze toe aan een hete pan met olie. Voeg andere groenten, vlees of tofu toe voor een smaakvolle roerbakschotel. Ook kun je paksoi heel goed grillen. In dit recept voor Surinaamse bami met gegrilde paksoi grillen we de paksoi in een grillpan, wat de groente een heerlijke smaak geeft.
  2. Soepen en stoofschotels: voeg paksoi toe aan soepen en stoofschotels om wat frisheid en textuur toe te voegen. Het kan worden toegevoegd aan Aziatische noedelsoepen of zelfs aan stoofpotten met vlees of groenten. Een overheerlijk voorbeeld is deze noedelsoep met sesam kip, ei en paksoi.
  3. Salades: paksoi kan ook rauw worden gegeten in salades. Snijd de bladeren in reepjes en voeg ze toe aan een salade voor extra knapperigheid en smaak.
  4. Gestoomd: paksoi kan ook worden gestoomd als een gezond bijgerecht. Leg de hele paksoi in een stoommandje en stoom het gedurende enkele minuten tot het zacht wordt.

Paksoi is een voedzame groente, rijk aan vitamines A en C, calcium en vezels. Het kan een geweldige aanvulling zijn op verschillende gerechten en biedt een heerlijke smaak en textuur.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via