In samenwerking met:
J:\CONTENT\Verstegen\Content creatie 2021-2023\B2C\Opgeleverd aan Verstegen\OSB Aardappel Frites - Superkrokante aardappels uit de oven met Gruyère kaas
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Superkrokante aardappels uit de oven met Gruyère kaas

Deze krokante aardappels maak je heel gemakkelijk zelf en breng je op smaak van een zelfgemaakte kruidenolie met Verstegen mix Aardappel/Frites. Geserveerd met een romige dip van crème fraîche en verse kruiden, trostomaten en Gruyère kaas, is dit een gerecht om je vingers bij af te likken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept superkrokante aardappels uit de oven met gruyère kaas

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen af en breng een grote pan met water aan de kook. Kook de aardappelen 15 min.
2
Rasp ondertussen de Gruyère kaas fijn. Knip de trostomaten in 3 stukken. Halveer de bol knoflook door de breedte en meng de olijfolie met de Verstegen mix Aardappel/Frites.
3
Giet de aardappel af en leg in een ovenschaal. Druk voorzichtig met de achterkant van een lepel de aardappels iets plat.
4
Leg de tomaten en knoflook bij de aardappels. Besprenkel de aardappels met de olie-kruidenmix en strooi hier de geraspte kaas over. Rooster voor 30 min. in de voorverwarmde oven.
5
Snijd de peterselie en oregano fijn en meng deze samen met de crème fraîche. Voeg peper en zout naar smaak toe.
6
Serveer de aardappelen met de crème fraiche saus.

Variatietip: de knoflookbol wordt zacht in de oven. Lekker om wat tenen fijn te prakken en met het geheel te eten.

Weetjes over Gruyère kaas

Aardappelen uit de oven met Gruyère kaas is een heerlijk bijgerecht dat gemakkelijk te maken is en een geweldige toevoeging is aan elke maaltijd. Serveer de aardappelen uit de oven met Gruyère kaas als bijgerecht bij vlees, gevogelte of visgerechten. Dit gerecht is ook geweldig als vegetarisch hoofdgerecht, geserveerd met een frisse salade.

Gruyère kaas is een heerlijke, harde kaas die oorspronkelijk afkomstig is uit Zwitserland, uit de regio Gruyère. Het is een van de bekendste en meest geliefde kazen ter wereld en wordt al honderden jaren geproduceerd. De kaas wordt gemaakt van rauwe melk van koeien die grazen in de Alpenweiden. Het wordt vaak gerijpt in kelders en grotten, waardoor het zijn unieke smaak en aroma krijgt. Gruyère kaas heeft een nootachtige, fruitige en licht zoete smaak die zich verder ontwikkelt naarmate het langer rijpt.

Een veelzijdige kaas die in tal van gerechten kan worden gebruikt. Het is een heerlijke smeltkaas die perfect is voor het maken van fondues en gratins, maar het is ook geweldig op brood, in sandwiches en op pizza’s. Het kan ook worden gebruikt als ingrediënt in soepen, sauzen en stoofschotels doordat het een zoute toets meegeeft aan je gerecht. Kaas kan ook goed worden gecombineerd met vis, ondanks dat je daar misschien niet direct aan denk. Maar wat dacht je van gegratineerde mosselen met knoflookboter en citroen of gegratineerde kabeljauw met witte asperges.

Gruyère kaas heeft een hoog vetgehalte en is rijk aan calcium en eiwitten. Gruyère kaas is een erg mooi product om te gebruiken en we geven je graag meer inspiratie. Wat dacht je van mango met salami Milano en Gruyère of deze variant op waffles, chaffles.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?