Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Citronella kaars

Zelfgemaakte citronellakaars

Lekker in de buitenlucht eten, dat hoort erbij in de zomermaanden! In deze tijd van het jaar laten insecten zich ook weer zien en die zijn natuurlijk minder welkom. Met deze zelfgemaakte citronella kaars houd je de muggen op afstand én geniet je van een frisse geur.

Kaarsenwas en kaarslonten zijn verkrijgbaar bij diverse hobbywinkels, maar ook online te bestellen. Kun je geen kaarsenwas vinden? Gebruik dan waxinelichtjes en snijd het kaarsvet in stukjes.

Wat heb je nodig?

  • 200 gr kaarsenwas
  • 10 druppels citronella olie
  • 1 kaarslont met voetje
  • Glazen sierpotje (inhoud 450 ml)
  • Dubbelzijdig tape

Hoe maak je het?

  1. Breng een pan met een bodem water aan de kook. Doe de kaarsenwas in een potje of kom om de was in te smelten en zet dit in de pan water. Roer regelmatig door de kaarsenwas terwijl deze smelt.
  2. Haal de pan van het vuur. Laat de was een beetje afkoelen en druppel de citronella olie in de was.
  3. Plak de lont met een stukje dubbelzijdige tape vast op de bodem van het glazen sierpotje. Giet de gesmolten was in het sierpotje. Let op: de glazen pot is heet. Gebruik een ovenhandschoen of theedoek.
  4. Laat de citronella kaars minstens een half uur uitharden. Knip de lont af tot 1,5 cm boven de kaars.

Tip! In plaats van een glazen potje kan je ook een halve citroen (zonder vruchtvlees) gebruiken als kaarshouder. De hoeveelheid ingrediënten is voldoende om ongeveer 4 halve citroenen mee te vullen, afhankelijk van de grootte van de citroenen.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.