Banana Bark
Lifestyle

De foodtrends van 2024

Het nieuwe jaar is begonnen.. Tijd voor nieuwe foodtrends! Ieder jaar staan er verschillende onderwerpen en nieuwe trends centraal die we zeker gaan terugzien op het gebied van food. Maak kennis met de vier opkomende foodtrends van 2024!

Cultural blending

Mensen worden steeds nieuwsgieriger naar onbekende keukens en het ontdekken van nieuwe smaken. Het blenden van verschillende eetculturen is dan ook een opkomende trend. Met smaakmakers uit verschillende keukens creëer je de lekkerste smaakcombinaties. Zo worden traditionele gerechten omgetoverd tot exotische gerechten!

Traybake Met Scampi 1

Duurzaamheid

Het komende jaar staat steeds meer in het teken van het maken van bewuste keuzes en het gebruik van plantaardige producten. We maken meer gebruik van duurzame verpakkingen en vinden het steeds belangrijker om voedselverspilling tegen te gaan. Met recepten als de traybake met scampi of frittata met tomaat, olijven en spekjes maak je gemakkelijk de restjes op en tover je een heerlijke maaltijd op tafel!

In het teken van gemak

Gemak is key in 2024! Makkelijke recepten, het gebruik van maaltijdpakketten en het online bestellen en laten bezorgen van boodschappen wordt steeds populairder. Zo heb je de ingrediënten voor je recepten snel in huis en dat scheelt veel tijd! We kunnen steeds meer genieten van een lekkere luie zondag op de bank en kiezen dan ook vaker voor het online bestellen van maaltijden. Tijdens de drukke dagen hebben we andere prioriteiten en staan we liever niet te lang in de keuken. Met onze makkelijke recepten helpen wij jou hier een handje bij!

Nieuwe TikTok foodtrends

De crompouce, banana bark, big Mac taco’s en zo ook de bulletproof koffie. Tiktok foodtrends waar je het afgelopen jaar niet omheen kon! En natuurlijk zijn een aantal van de trends uit 2023 ook op onze pagina te vinden. Ook dit jaar verwachten wij weer heerlijke nieuwe hypes op het gebied van food. Welke trend verwacht jij te zien?

Chocolade schotsen van restjes chocolade

In het teken van voedselverspilling is dit recept ideaal voor wanneer je aan de slag bent gegaan met chocolade. Maak van je restjes chocolade deze feestelijke schotsen en serveer ze bij de koffie of thee. Perfect voor de echte zoetekauwen onder ons!

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via