Zachte bao buns, gevuld met sappige pulled chicken, gemarineerd in een heerlijke smokey BBQ saus. Voeg daar nog wat frisse komkommer en knapperige winterpeen aan toe en je hebt een goddelijk gerecht. Wij zijn er in ieder geval dol op!
Variatietip: vervang de kipfilet door tempeh wanneer het gerecht vegetarisch moet zijn. Bak deze direct met de tomato frito en Verstegen Guilt Free – Smokey BBQ saus.
Bao buns zijn de laatste jaren razend populair geworden in de streetfoodscene. Deze luchtige, gestoomde broodjes komen oorspronkelijk uit China en zijn vooral bekend als gua bao. Ze worden vaak gevuld met hartige ingrediënten en staan bekend om hun zachte, bijna wolkachtige textuur. Je kan bao buns serveren als lunch recept, maar ook voor de borrel is het heerlijk én als recept voor het avondeten!
Bao buns zijn een essentieel onderdeel van de Aziatische keuken en worden vooral in Taiwan, China en Japan gegeten. In Taiwan worden ze traditioneel gevuld met buikspek, pinda’s en ingelegde groenten. Inmiddels zijn bao buns wereldwijd geliefd en vind je ze op streetfood markten en in hippe restaurants in steden over de hele wereld. Denk aan steden als New York, Londen en Amsterdam.
De veelzijdigheid van bao buns maakt ze perfect voor allerlei vullingen. Enkele populaire opties zijn:
Zo zie je maar weer, er zijn tal van vullingen om de zachte broodjes mee te vullen! Of je nu gaat voor vlees, vegetarische opties of zelfs iets met vis, pas de ingrediënten aan naar wens.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment