Guilt Free Smokey BBQ Saus Bao Buns Met Pulled Chicken En Smokey BBQ Saus 02
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Bao buns met pulled chicken en smokey BBQ saus

Zachte bao buns, gevuld met sappige pulled chicken, gemarineerd in een heerlijke smokey BBQ saus. Voeg daar nog wat frisse komkommer en knapperige winterpeen aan toe en je hebt een goddelijk gerecht. Wij zijn er in ieder geval dol op! 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Bao buns met pulled chicken en smokey BBQ saus

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de winterpeen en snijd met de komkommer over de lengte in dunne repen van 8 cm lang. Marineer de komkommer met de sushiazijn en ½ van het Verstegen Sesamzaad.
2
Verdeel de olijfolie over de kipfilet en plaats deze op een met bakpapier beklede bakplaat 20 min. in de oven.
3
Bereid ondertussen de bao buns volgens de aanwijzingen op de verpakking in het stoommandje. Laat de kipfilet 10 min. afkoelen wanneer deze uit de oven komt en ‘pull’ de kipfilet met 2 vorken uit elkaar. Marineer de pulled chicken met de tomato frito en ½ van de Verstegen Guilt Free – Smokey BBQ saus.
4
Verdeel de veldsla, pulled chicken, komkommer en winterpeen over de bao buns. Garneer de bao buns met het overige Verstegen Sesamzaad en serveer met de overige Verstegen Guilt Free – Smokey BBQ saus.

Variatietip: vervang de kipfilet door tempeh wanneer het gerecht vegetarisch moet zijn. Bak deze direct met de tomato frito en Verstegen Guilt Free – Smokey BBQ saus. 

Bao Buns: het populaire streetfood uit Azië 

Bao buns zijn de laatste jaren razend populair geworden in de streetfoodscene. Deze luchtige, gestoomde broodjes komen oorspronkelijk uit China en zijn vooral bekend als gua bao. Ze worden vaak gevuld met hartige ingrediënten en staan bekend om hun zachte, bijna wolkachtige textuur. Je kan bao buns serveren als lunch recept, maar ook voor de borrel is het heerlijk én als recept voor het avondeten!  

Waar zijn bao buns populair? 

Bao buns zijn een essentieel onderdeel van de Aziatische keuken en worden vooral in Taiwan, China en Japan gegeten. In Taiwan worden ze traditioneel gevuld met buikspek, pinda’s en ingelegde groenten. Inmiddels zijn bao buns wereldwijd geliefd en vind je ze op streetfood markten en in hippe restaurants in steden over de hele wereld. Denk aan steden als New York, Londen en Amsterdam. 

Populaire bao bun vullingen 

De veelzijdigheid van bao buns maakt ze perfect voor allerlei vullingen. Enkele populaire opties zijn: 

  • Pekingeend met hoisinsaus: een klassieke combinatie met knapperige komkommer en bosui. 
  • Buikspek (gua bao): zacht gegaard varkensvlees met ingelegde groenten en pinda’s. 
  • Krokante kip: gefrituurde kip met srirachamayonaise en verse sla. 
  • Geroosterde paddenstoelen: een heerlijke vegetarische optie met truffelmayonaise. 
  • Shredded tofu: een vegan favoriet met pittige saus en sesamzaadjes. 

Zo zie je maar weer, er zijn tal van vullingen om de zachte broodjes mee te vullen! Of je nu gaat voor vlees, vegetarische opties of zelfs iets met vis, pas de ingrediënten aan naar wens.  

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via