In samenwerking met:
Carpaccio met geitenkaaskerstballen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Carpaccio met geitenkaaskerstballen

Carpaccio, maar dan anders! Of eigenlijk kunnen we het beter carpaccio met smakelijke toevoegingen noemen, want we combineren het met frisse komkommer en zelfgemaakte geitenkaaskerstballen. Een waar feestje om te zien én te proeven!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept carpaccio met geitenkaaskerstballen

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Hak 2/3 van de bijgeleverde pijnboompitten, de peterselie en de gedroogde cranberry’s fijn en meng door elkaar. Rol de geitenkaasschijfjes tot balletjes en rol deze door het pijnboompitmengsel.
2
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of mandoline over de lengte in lange plakken en rol op.
3
Verdeel de jonge bladsla over de borden en verdeel hier de carpaccio, komkommerrolletjes, geitenkaaskerstballetjes en de bijgeleverde Parmezaanse kaas over.
4
Meng de overige pijnboompitten met de bijgeleverde pesto en de olijfolie, verdeel over de carpaccio, breng op smaak met peper en zout en serveer.

Tip: geen fan van geitenkaas? Vervang deze dan door monchou of roomkaas.

Verschillende soorten carpaccio

Carpaccio is een veelzijdig gerecht dat bestaat uit flinterdunne plakjes vlees, vis of groenten, vaak geserveerd met een smaakvolle dressing en toppings. Hoewel de klassieke versie gemaakt wordt van rauwe ossenhaas met Parmezaanse kaas, rucola en pijnboompitten, zijn er talloze variaties die het proberen waard zijn.

Viscarpaccio, bijvoorbeeld van zalm of tonijn, is een frisse en lichte optie. De vis wordt vaak op smaak gebracht met olijfolie, citroensap, kappertjes en dille. Voor een luxere variant kun je ook coquilles gebruiken, geserveerd met een dressing van limoen en chili. Of ga voor deze coquille carpaccio met pistache en granaatappelpitjes. Een smaakvolle combinatie!

Vegetarische carpaccio’s zijn ook in opkomst. Denk aan bietencarpaccio, waarbij dunne plakjes rode biet worden gecombineerd met geitenkaas, walnoten en honing of deze bietencarpaccio met geitenkaas, peer en balsamico. Of probeer courgette carpaccio, gemarineerd in citroenolie en bestrooid met Parmezaanse kaas en verse munt. Ook lekker is deze koningsoesterzwam carpaccio. Deze carpaccio variant is zelfs geheel plantaardig en dus voor iedereen geschikt.

Een verrassende keuze is fruitcarpaccio. Dunne plakjes mango, ananas of vijg worden besprenkeld met een honing-limoendressing en geserveerd met een vleugje munt voor een zoete twist. Onze vijgencarpaccio serveren we met verkruimelde blauwe kaas, wat een heerlijke smaakcombinatie is.

Tot slot kan je experimenteren met bijzondere ingrediënten zoals wild, eendenborst of zelfs truffel. Combineer deze met smaakvolle toppings zoals paddenstoelen, noten of luxe kazen.

Carpaccio is perfect als voorgerecht, amuse of lichte maaltijd. De eenvoud van het gerecht laat de kwaliteit van de ingrediënten schitteren, waardoor je met minimale inspanning een indrukwekkend resultaat op tafel zet. Probeer, varieer en ontdek jouw favoriete versie!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via