Deze curry met jackfruit, een stekelvormige vrucht die ideaal is als vleesvervanger. We brengen het geheel op smaak met de Curry Tandoori maaltijdmix. Heerlijk om te serveren met naanbrood of met rijst.
Curry Tandoori is een heerlijk gerecht dat veel wordt gegeten in de Indiase keuken. Het bestaat uit een mix van kruiden en specerijen die worden gebruikt om vlees, vis of groenten te marineren en vervolgens te grillen of te bakken in een tandoor oven. De marinade voor tandoori bevat meestal yoghurt, citroensap, knoflook, gember, kurkuma, komijn, koriander en paprika. Het resultaat is een heerlijk gekruide en sappige maaltijd die vaak wordt geserveerd met rijst of naanbrood. Maar het kan ook allebei als je niet kan kiezen bij deze kip tandoori met naanbrood, rijst en salade.
Jackfruit is een exotische vrucht die steeds populairder wordt als vleesvervanger in vegetarische en veganistische gerechten. Jackfruit heeft een vlezige textuur en kan worden gebruikt in recepten voor pulled pork of kip. Het heeft een milde smaak en neemt gemakkelijk smaken op, waardoor het een veelzijdig ingrediënt is. Jackfruit is ook rijk aan voedingsstoffen zoals vezels, vitamine C en kalium. Op zoek naar meer variatie? Wat dacht je van deze saté van jackfruit met zelfgemaakte pindasaus of bao buns met jackfruit in barbecuesaus.
Naanbrood is een plat brood dat veel wordt gegeten in India en andere delen van Azië. Het wordt traditioneel gebakken in een tandoor oven en heeft een zachte textuur met een licht knapperige korst. Naanbrood kan worden gemaakt met tarwebloem, gist, yoghurt en melk. Het kan worden gekruid met knoflook, koriander of nigellazaadjes voor extra smaak. Naanbrood wordt vaak geserveerd bij Indiase gerechten zoals curry en tandoori, maar kan ook worden gegeten als snack of bijgerecht. We geven je graag meer inspiratie, zoals deze lavash crackers, köfte balletjes in tomatensaus en Turkse gebakken eieren.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment