In samenwerking met:
curry tandoori
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Curry tandoori met jackfruit en naanbrood

Deze curry met jackfruit, een stekelvormige vrucht die ideaal is als vleesvervanger. We brengen het geheel op smaak met de Curry Tandoori maaltijdmix. Heerlijk om te serveren met naanbrood of met rijst.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept curry tandoori met jackfruit en naanbrood

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Laat het jackfruit uitlekken en snijd in grove stukken. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de aubergine en paprika in blokken van ongeveer 1 bij 1 cm. Snijd de tomaten in stukken.
2
Verwarm de kokosolie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Laat niet bruin worden. Voeg de Verstegen Kruidenmix Curry Tandoori toe en bak voor 1 min. mee.
3
Voeg het jackfruit, aubergine en paprika toe bak voor 2 min. op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de tomaten, erwtjes, kokosmelk en het sap van een halve limoen toe en roer door. Voeg zout en peper naar smaak toe.
4
Bereid het naambrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de andere helft van de limoen in partjes.
5
Serveer de curry met de resterende limoen, koriander en naanbrood.

Weetjes over de ingrediënten

Curry Tandoori is een heerlijk gerecht dat veel wordt gegeten in de Indiase keuken. Het bestaat uit een mix van kruiden en specerijen die worden gebruikt om vlees, vis of groenten te marineren en vervolgens te grillen of te bakken in een tandoor oven. De marinade voor tandoori bevat meestal yoghurt, citroensap, knoflook, gember, kurkuma, komijn, koriander en paprika. Het resultaat is een heerlijk gekruide en sappige maaltijd die vaak wordt geserveerd met rijst of naanbrood. Maar het kan ook allebei als je niet kan kiezen bij deze kip tandoori met naanbrood, rijst en salade.

Jackfruit is een exotische vrucht die steeds populairder wordt als vleesvervanger in vegetarische en veganistische gerechten. Jackfruit heeft een vlezige textuur en kan worden gebruikt in recepten voor pulled pork of kip. Het heeft een milde smaak en neemt gemakkelijk smaken op, waardoor het een veelzijdig ingrediënt is. Jackfruit is ook rijk aan voedingsstoffen zoals vezels, vitamine C en kalium. Op zoek naar meer variatie? Wat dacht je van deze saté van jackfruit met zelfgemaakte pindasaus of bao buns met jackfruit in barbecuesaus.

Naanbrood is een plat brood dat veel wordt gegeten in India en andere delen van Azië. Het wordt traditioneel gebakken in een tandoor oven en heeft een zachte textuur met een licht knapperige korst. Naanbrood kan worden gemaakt met tarwebloem, gist, yoghurt en melk. Het kan worden gekruid met knoflook, koriander of nigellazaadjes voor extra smaak. Naanbrood wordt vaak geserveerd bij Indiase gerechten zoals curry en tandoori, maar kan ook worden gegeten als snack of bijgerecht. We geven je graag meer inspiratie, zoals deze lavash crackers, köfte balletjes in tomatensaus en Turkse gebakken eieren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via