In samenwerking met:
Frittata En Waterkerssalade Met Tuinerwten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Frittata en waterkerssalade met tuinerwten

Supersimpel om te maken: frittata! Je gooit alles in één pan en binnen 20 minuten kan je al aan tafel. In dit recept van Londen Loy gaan we voor een frittata met Italiaanse roerbakgroente en serveren we het met een frisse waterkerssalade met tuinerwten.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept frittata en waterkerssalade met tuinerwten

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Laat de tuinerwten ontdooien. Verhit ⅗ van de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de krieltjes, gesneden rode ui en roerbakgroenten 10 min. Schep af en toe om.
2
Klop de eieren los in een kom en voeg 80 gr Pecorino saladeflakes, tijm en chilivlokken toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de krieltjes en groenten over de bodem van de pan en schenk het eimengsel erover. Draai het vuur laag en laat 10 min. bakken met de deksel op de pan.
3
Pel en snipper ondertussen de sjalot. Meng met de mosterd, rode wijnazijn en de overige olijfolie tot een dressing en meng met de waterkers, tuinerwten en de overige kaasflakes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
4
Snijd de frittata in stukken en serveer met de salade en het stokbrood.

Tip: de frittata is helemaal lekker met wat srirachamayo eroverheen.
Tip: heb je stokbrood over? Gebruik het dan voor de lunch en maak er een lekker broodje mee!

Wat is frittata?

Een frittata is een Italiaans gerecht met eieren, vergelijkbaar met een omelet of quiche zonder korst. Het wordt gemaakt door eieren te kloppen en ze te mengen met verschillende ingrediënten zoals groenten, kaas, kruiden of vlees. Het mengsel wordt vervolgens in een koekenpan op het fornuis bereid en soms nog afgemaakt in de oven. Frittata is dan ook één van onze favoriete eenpansgerechten.

Frittatas zijn veelzijdig en kunnen worden aangepast met verschillende ingrediënten op basis van persoonlijke voorkeur. Ze zijn vaak een goede manier om restjes groenten of vlees te gebruiken. Frittatas worden meestal gekookt totdat ze stevig zijn en kunnen warm of op kamertemperatuur worden geserveerd. Ze zijn heerlijk als ontbijt, brunch, lunch of zelfs als lichte avondmaaltijd.

Meer heerlijke frittata recepten

Krijg je geen genoeg van frittata? Gelukkig hebben we nog genoeg smakelijke gerechten voor je klaarstaan! Probeer naast het recept van Londen Loy ook eens deze makkelijke, maar rijkgevulde vegetarische groentefrittata. Voeg alle groenten die je nog in de mand hebt liggen toe en maak zo gemakkelijk je kliekjes op. Deze paddenstoelen frittata met boerenkool en pancetta is heerlijk voor wanneer het boerenkoolseizoen is begonnen. Deze aardappel-pompoenfrittata met Taleggio is juist weer lekker wanneer het pompoenseizoen loopt! Ontdek meer frittata recepten en probeer je favoriet.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Ei
  • Sulfiet
  • Noten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via