Geroosterde Fivespice Kippenpoten Met Aardappelen2 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Geroosterde fivespice kippenpoten met aardappelen

Zin in comfort food met een verrassende twist? Deze geroosterde five spice kippenpoten met citrus en aardappelen zijn een echte smaakbom. Perfect voor een doordeweekse avond of om indruk te maken in het weekend. Eén bakplaat, minimale afwas en maximaal genieten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Geroosterde fivespice kippenpoten met aardappelen

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
55 min
Totale tijd
1u 5min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de gewone en zoete aardappelen en snijd in grove stukken. Pel en snijd de rode ui in parten en pel en pers de knoflook. Was de citroen, sinaasappel en bloedsinaasappel goed en snijd in schijfjes.
2
Leg de aardappel, ui en knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met peper en zout en leg de takjes rozemarijn en tijm erop. Schep even om. Verdeel de schijfjes citrusvruchten ertussen.
3
Meng de fivespice kruiden met wat peper en zout en wrijf de kippenpoten hiermee goed in. Leg de kippenpoten met het vel naar boven op de bakplaat.
4
Rooster het geheel in het midden van de oven voor ongeveer 45-55 min., tot de kip goudbruin en gaar is en de aardappelen geroosterd en zacht zijn. Schep halverwege eventueel de groenten een keer om en besprenkel de kip met wat van het braadvocht. Serveer warm.

Kip, het meest veelzijdige stukje vlees!

Kipfilet, kipdijfilet, kippenpoten, hele kip, kippenvleugels… Hiermee maak je de lekkerste gerechten. Een heerlijk risotto recept met kipdijfilet is deze smeuïge paprika-tomatenrisotto met kipdijfilet. Een heerlijk Italiaans gerecht dat perfect is voor deze zomer! De paprika-tomatensaus maak je helemaal zelf en daardoor voeg je lekker veel groenten toe aan deze maaltijd.

Liever een pasta recept? Ga dan voor deze pasta met hot honey chicken en halloumi. In dit gerecht vind je dé perfecte balans tussen zoet, pittig en romig. Wat wil je nog meer? Door de harissa-honing glaze krijgt de kip een pitige smaak, maar door de toevoeging van kookroom en Parmezaanse kaas wordt het gerecht heerlijk romig. Dit gerecht staat in 20 minuten op tafel, terwijl het lijkt alsof je er enorm veel moeite in hebt gestoken. Hiermee verras je jouw tafelgenoten gegarandeerd!

Liefhebbers van wraps opgelet: deze hot honey wraps met crispy chicken is het perfecte recept voor jullie. De kipfilet snijd je in reepjes, haal je door verkruimelde cornflakes en bak je vervolgens krokant in de airfryer. Beleg de wraps naast de crispy chicken met romaine sla, tomaat, ingelegde rode ui en jalapeñopepers, bestrijk de kip met hot honey en rol de wraps op. Als dat geen genieten wordt!

Liever een broodje voor de lunch? Een aanrader is dit broodje crispy chicken met knoflookboter en soja honing. Krokant vanbuiten, sappig vanbinnen en boordevol smaak: dit broodje heeft het allemaal! Een heerlijk broodje om in het weekend lekker van te genieten.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?