In samenwerking met:
Geroosterde Groente Met Uitgebakken Spek
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Geroosterde groenten met uitgebakken spek

Een heerlijk recept waar je weinig werk voor hoeft te doen en alleen een beetje geduld moet hebben: geroosterde groenten. In dit recept kiezen we voor courgette, bospeen en bloemkoolroosjes. Lekker hierbij zijn uitgebakken spekjes, romige ricotta en zoete granaatappelpitjes om het geheel heerlijk fris te maken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept geroosterde groenten met uitgebakken spek

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgettes in halve maantjes. Schil de bospeen en halveer over de lengte.
2
Verdeel de courgette, bospeen, bloemkoolroosjes en de olijfolie over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en zout. Plaats 20 min. in de oven.
3
Verhit ondertussen een droge pan en bak de spekreepjes krokant.
4
Verdeel de groenten en het spek over de borden en garneer met de ricotta en granaatappelpitjes.

Tip: voeg het loof van de bospeen als extra garnering toe.

Rooster je groenten voor meer smaak

Geroosterde groenten zijn een heerlijke en gezonde manier om van de smaak en textuur van verschillende groenten te genieten. Het roosteren van groenten in de oven of op de grill brengt hun natuurlijke zoetheid naar boven en zorgt voor een knapperige buitenkant, terwijl de binnenkant lekker sappig blijft. In dit recept van DekaMarkt kiezen we voor een combinatie van courgette, bospeen en bloemkoolroosjes, maar allerlei soorten groenten kun je roosteren!

Er zijn talloze groenten die perfect zijn om te roosteren. Een van de favorieten is de zoete aardappel. Deze wortelgroente wordt zacht en romig vanbinnen, terwijl de buitenkant krokant wordt. De combinatie van zoet en hartig maakt het een ideale keuze.

Andere geliefde groenten om te roosteren zijn wortelen, paprika’s, courgettes, broccoli, bloemkool en pompoen. Wortelen worden heerlijk zoet en sappig, terwijl paprika’s een geroosterde smaak krijgen die hun natuurlijke zoetheid benadrukt. Courgettes, broccoli en bloemkool worden knapperig en behouden hun unieke smaken, terwijl pompoen heerlijk zacht en gekarameliseerd wordt.

Het mooie van geroosterde groenten is dat je ze kunt kruiden en op smaak brengen naar eigen wens. Een snufje peper, zout, knoflookpoeder of verse kruiden zoals tijm, rozemarijn of oregano kunnen de smaken versterken en de groenten nog lekkerder maken.

Geroosterde groenten kunnen als bijgerecht worden geserveerd bij een hoofdmaaltijd, worden toegevoegd aan salades of worden gebruikt als vulling voor wraps of sandwiches. Ze zijn veelzijdig, voedzaam en vooral smaakvol. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en geniet van deze heerlijke traktatie van de natuur!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via