In samenwerking met:
hartige taart met spinazie en pompoen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Hartige taart met spinazie en pompoen

Dit recept voor een hartige taart met lekker veel groenten is een echte aanrader. We vullen ‘m naast spinazie, zongedroogde tomaten en pompoenblokjes met zalm, wat zorgt voor een heerlijke combinatie. Waar wacht je nog op?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept hartige taart met spinazie en pompoen

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes van 1 cm. Snijd de zalmfilet in blokjes van 2 cm.
2
Bereid de hartige taartmix brosse bodem volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en eieren.
3
Verhit een pan met de olijfolie op middelhoog vuur en bak de pompoenblokjes, spinazie en zongedroogde tomaten 3 min. Giet het overtollig vocht af en breng op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de groenten en de zalm over de taartbodem. Giet het eimengsel over de groenten en verdeel de geraspte kaas over het geheel. Plaats 30 min. in de oven.
5
Snijd de taart in stukken en serveer.

Kies vaker voor een hartige taart!

Hartige taarten vormen een veelzijdige en smakelijke toevoeging aan menig culinair repertoire. Met een knapperige korst als basis bieden ze een canvas voor een oneindige variatie aan smaken en ingrediënten.

Een klassieker onder de hartige taarten is de quiche, een lekker makkelijk recept. Deze Franse lekkernij combineert een romige vulling van eieren en room met een scala aan ingrediënten zoals spek, champignons, prei of spinazie. De smaken vermengen zich tot een harmonieus geheel dat zowel warm als koud genoten kan worden. De echte klassieker onder de quiches is natuurlijk de quiche Lorraine.

Een andere populaire variant is de Engelse shepherd’s pie, waarbij in het klassieke gerecht een laag gehakt en groenten wordt bedekt met een deken van romige aardappelpuree. Dit gerecht ademt comfort en warmte, perfect voor koude dagen. Deze shepherd’s pie vullen we met kastanjechampignons. Hét ideale gerecht voor op een herfstachtige dag!

Voor een mediterrane twist is er de Spaanse tortilla, een hartige aardappelomelet die zowel in plakjes als als vulling voor een hartige taart kan dienen. De combinatie van zachte aardappelen, eieren en ui leidt tot een eenvoudig maar verrukkelijk gerecht. Wij voegen er chorizoworst aan toe voor een lekker zoutje.

Voor wie op zoek is naar een vegetarische optie is er de geitenkaastaart met gegrilde groenten. De romige, pittige geitenkaas combineert prachtig met geroosterde paprika’s, courgettes en aubergines.

Of je nu kiest voor een klassieke quiche, een stevige shepherd’s pie, een zonnige tortilla of een kleurrijke geitenkaastaart, hartige taarten bieden eindeloze mogelijkheden om smaken te verkennen en creatief te zijn in de keuken. Geniet van de heerlijke smaken en ontdek je eigen favoriete combinaties!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Vis
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?