In samenwerking met:
Indiase Kip Madras
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vis
Bevat vlees
Bevat kip

Indiase Kip Madras

Kies jij voor gemak? Probeer eens iets nieuws met dit recept voor Indiase Kip Madras! Met de Wereldgerechten van Knorr zet je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel vol smaak. Dit gerecht is romig door de crème fraîche, fris door de toevoeging van appel en goed op smaak gebracht door de verschillende kruiden. Dat wil je proberen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

3 personen
Ingrediënten

Recept indiase kip madras

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Meng de specerijenmix met ½ van de olijfolie en marineer de kipfiletblokjes ca. 10 min.
2
Halveer de sperziebonen en kook ze ca. 5 min. voor. Kook de rijstmix in ruim kokend water in 14 min. gaar en giet af. Snijd ondertussen de tomaten en appel in blokjes. Pel en snipper de ui grof en snijd de bosui in smalle ringen.
3
Verhit de overige olijfolie een koekenpan en bak de kipblokjes goudbruin en gaar. Voeg de ui toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de tomaten toe en bak nog ca. 1 min.
4
Voeg de sausmix en het water toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de appel en de sperziebonen toe en laat het ca. 2 min. zachtjes doorkoken.
5
Haal de pan van het vuur, roer de crème fraîche erdoor en strooi de bosui over de Kip Madras. Serveer de Kip Madras en de rijst apart van elkaar.

Tip van De Vegetarische Slager: vervang de kipfilet door 1 bakje Kipstuckjes. Voeg de Kipstuckjes toe in stap 3, deze zijn al gaar.

Tip van de groenteboer: vervang de kipfilet door 200 gr linzen uit blik. Bak de gemarineerde linzen met de groenten mee in stap 3.

Variatietip: vervang de sperziebonen door 250 gr bloemkoolroosjes.

De Indiase keuken

Een echte wereldkeuken, dat is de Indiase keuken. Indiase gerechten zijn altijd enorm goed op smaak gebracht door het gebruik van verschillende specerijen, zoals kurkuma, komijnzaad, kruidnagel, chili en garam masala. Daarnaast worden er in veel Indiase gerechten zuivelproducten verwerkt, zoals yoghurt, karnemelk en paneer (een typische, Indiase kaas). Benieuwd welke gerechten uit de Indiase keuken jij ook gemakkelijk zelf thuis kan maken? Wij zetten drie van onze favorieten op een rijtje:

  • Makkelijke butter chicken: met deze butter chicken zet jij in een half uurtje een heerlijke Indiaas currygerecht op tafel! Zo kan je snel genieten van een heerlijke maaltijd met het hele gezin.
  • Paneer makhani met komijnrijst: wanneer je van snelle maaltijden met veel smaak houdt, moet je dit gerecht zeker eens proberen. Een maaltijd boordevol groenten, gecombineerd met komijnrijst en de typische Indiase kaas paneer.
  • Biryani kip: ooit al eens van biryani gehoord? Dit is een rijstschotel met verschillende specerijen en vlees of groenten. In deze variant kiezen we voor kip, die we marineren in yoghurt samen met verschillende specerijen. Het resultaat? Ontzettend malse kip gecombineerd met rijst, munt en koriander.

 

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Vis
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via