Vegan spinaziecurry met tofu
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Vegan spinaziecurry met tofu

Dit recept knipoogt naar palak paneer: die iconische spinaziecurry uit India. Maar waar palak paneer met – hoe kan het ook anders – paneerkaas wordt gemaakt, maakt dat laatste hier plaats voor tofu. Net zo zacht en lekker, wél helemaal plantaardig.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept vegan spinaziecurry met tofu

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Schil de gember en rasp fijn. Pel de knoflook en hak in fijne stukjes.
2
Verhit de olijfolie in een pan op laag vuur en fruit de gember en de knoflook 2 min. aan. Vermijd dat de gember en knoflook bruin kleuren, dit maakt ze bitter. Voeg het komijnpoeder, kurkumapoeder en chilipoeder toe, roer met een houten lepel en laat 1 min. bakken.
3
Voeg de blokjes bevroren bladspinazie toe en laat smelten. Voeg de vegan room en het zout toe en roer goed door.
4
Snijd de tofu in blokjes en voeg toe aan de pan. Roer het geheel door en serveer.

Tip: serveer bij de vegan spinaziecurry met tofu een fris salade recept, rijst of platbrood.

De lekkerste curry recepten voor iedere dag

Houd jij er wel van om wat kruiden en specerijen toe te voegen aan je gerechten? Zeker weten dat jij dan ook dol bent op curry recepten! Curry is een gevarieerde mix van diverse kruiden en specerijen waarmee je diverse gerechten bereid, denk aan currysoepen en curryschotels. Bekende smaakmakers in curries zijn koriander, kurkuma, komijn, chilipeper en gember, maar eigenlijk kan je toevoegen wat je zelf wilt! Of je nu gaat voor vlees, vis, vegetarisch of zelfs vegan, curries maak je gemakkelijk naar wens. Deze vegan spinaziecurry met tofu is heerlijk voor iedereen, net als deze aubergine katsu curry. Vol van smaak en we vervangen de kip voor gepaneerde en gefrituurde plakjes aubergine.

Zo is deze vega korma curry een heerlijke lichte groene curry met zelfgemaakte korma curry. In dit vegetarische recept gaan we voor bloemkool als hoofdingrediënt, aangevuld met noten en rozijnen, geserveerd met naanbrood om in de curry te dippen. Deze vindaloo curry met kippendij en aardappel is juist weer lekker als je zin hebt in wat pit. Door het gebruik van verschillende gedroogde en verse kruiden heeft deze curry veel diepgang. De aardappel en malse kip zorgen voor een goede, zachte balans in combinatie met de pittige kruiden en specerijen. Liever vis? Maak eens een yellow curry met garnalen en rijst. Deze mild zachte curry zit boordevol kruiden en dat proef je terug! De garnalen, groenten en rijst geven het gerecht een frisse touch.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?