Dit recept knipoogt naar palak paneer: die iconische spinaziecurry uit India. Maar waar palak paneer met – hoe kan het ook anders – paneerkaas wordt gemaakt, maakt dat laatste hier plaats voor tofu. Net zo zacht en lekker, wél helemaal plantaardig.
Tip: serveer bij de vegan spinaziecurry met tofu een fris salade recept, rijst of platbrood.
Houd jij er wel van om wat kruiden en specerijen toe te voegen aan je gerechten? Zeker weten dat jij dan ook dol bent op curry recepten! Curry is een gevarieerde mix van diverse kruiden en specerijen waarmee je diverse gerechten bereid, denk aan currysoepen en curryschotels. Bekende smaakmakers in curries zijn koriander, kurkuma, komijn, chilipeper en gember, maar eigenlijk kan je toevoegen wat je zelf wilt! Of je nu gaat voor vlees, vis, vegetarisch of zelfs vegan, curries maak je gemakkelijk naar wens. Deze vegan spinaziecurry met tofu is heerlijk voor iedereen, net als deze aubergine katsu curry. Vol van smaak en we vervangen de kip voor gepaneerde en gefrituurde plakjes aubergine.
Zo is deze vega korma curry een heerlijke lichte groene curry met zelfgemaakte korma curry. In dit vegetarische recept gaan we voor bloemkool als hoofdingrediënt, aangevuld met noten en rozijnen, geserveerd met naanbrood om in de curry te dippen. Deze vindaloo curry met kippendij en aardappel is juist weer lekker als je zin hebt in wat pit. Door het gebruik van verschillende gedroogde en verse kruiden heeft deze curry veel diepgang. De aardappel en malse kip zorgen voor een goede, zachte balans in combinatie met de pittige kruiden en specerijen. Liever vis? Maak eens een yellow curry met garnalen en rijst. Deze mild zachte curry zit boordevol kruiden en dat proef je terug! De garnalen, groenten en rijst geven het gerecht een frisse touch.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment