Loïs en Tijn moederdagplank
Lifestyle

Ontbijtplank van Tijn en Loïs

Op zoek naar een leuke verrassing voor bijvoorbeeld Moederdag of een verjaardag? Maak deze goedgevulde ontbijtplank! Eatertainer Tijn en zijn zusje Loïs maken de plank voor hun mama en vullen ‘m met hartig gevulde croissants, yoghurt smoothies, brownie mugcakes en gevouwen pannenkoeken. De recepten zijn makkelijk te bereiden en kunnen door of met kinderen gemaakt worden. Tijn stelt zich graag aan je voor:

Yo mensen! Ik ben Tijn, 8 jaar oud. Thuis houden we enorm van lekker eten en samen in de keuken staan. Ik help graag met koken en natuurlijk met het opeten. Zoete snacks maken vind ik het allerleukste. Samen met mijn zusje Loïs hebben we geholpen met het maken van deze ontbijtplank.

4 makkelijke ontbijtrecepten

Brownie mugcake met kaneel
Trakteer een ander of jezelf op deze heerlijke mugcake: een brownie in een mok met een snufje kaneel. Niet alleen lekker, maar ook zo klaar. Bijkomend voordeel: je keuken gaat heerlijk van ruiken! Voor dit recept gebruiken we een mok van 250 ml.

Hartig belegde croissants met pesto
Een croissant mag niet ontbreken bij het ontbijt of bij de brunch. Ham en kaas is een gouden combinatie, maar met de toevoeging van wat extra ingrediënten wordt deze nog lekkerder. Onze hartige croissants maken we met ham, kaas, pesto, sla en tomaat.

Duo penotti gevouwen pannenkoeken met framboos en pistachenoten
De TikTok Wrap heb je ongetwijfeld voorbij zien komen. Een wrap wordt in vier delen verdeeld, lekker belegd en opgevouwen. Onze variant is er eentje met pannenkoeken met melk en witte chocolade pasta. De combinatie van framboos en chocolade is een klassieker die heerlijk smaakt. Maak af met pistachenootjes en je zoete ontbijtje is compleet.

Yoghurt smoothie met limoen, aardbei en sinaasappel
Deze lekkere frisse smoothie is een perfect begin van je dag. De frisse smaak van de limoen en de yoghurt wordt perfect in balans gebracht door de honing en sinaasappel. Het resultaat een frisse smoothie vol fruit.

Moederdag ontbijtplank

Vullen van de plank

Een ontbijtje op bed is nog leuker met een goedgevulde plank. Vul de plank naast de recepten met:

  • Broodjes
  • Beleg (kaas en vleeswaren)
  • Chocolade
  • Notenmix

 

Vul de plank eerst met de gerechtjes, vul de gaten tussen de gerechtjes op met de overige snacks en verras jouw mama, oma of geliefde op Moederdag!

Meer lekkernijen voor Moederdag

Wil je nog meer lekkers maken voor je moeder? Breid de plank dan uit met gekarameliseerde croissants. De combinatie van verse aardbeien, het koude ijs en crispy, warme croissants is verrukkelijk!

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Gemaakt door Eatertainment

Delen via