Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Organiseer je keuken met deze tips

Keuken organiseren

Het voorjaar komt er weer aan en dat betekent dat het tijd is voor de grote voorjaarsschoonmaak! De keuken kan bij deze schoonmaak natuurlijk niet ontbreken. En als je dan toch de keuken aan het schoonmaken bent, waarom dan niet meteen de keuken netjes organiseren?! Er zijn namelijk genoeg spullen en producten die je zou kunnen organiseren als je er eventjes de tijd voor neemt. Bijvoorbeeld al die losse plastic bakjes die slordig in de keukenkast zijn opgestapeld. Of allerlei verschillende maten doosjes pasta, crackers en noem het maar op. In deze blog geven wij jou daarom wat tips om jouw keuken helemaal netjes in te kunnen richten. Gaat het al kriebelen?

Kruiden organiseren
Als je van koken houdt, heb je ongetwijfeld veel kruiden in huis om je gerechten mee op smaak te brengen. Maar al die verschillende potjes kruiden, daar word je eigenlijk niet heel vrolijk van. Het staat namelijk niet mooi op je aanrecht of in een open kast, dus de potjes worden vaak ergens in een gesloten kast weggestopt. Koop een aantal dezelfde potjes en stort de kruiden hierin over. Plak vervolgens etiketten op de potjes en je kunt je kruiden superleuk neerzetten.

Heb je de kruiden netjes georganiseerd? Dan kun je aan de slag met een zelfgemaakte kruidenmix in deze vegetarische quesadilla. Of probeer de Ras El Hanout zalm taco’s met tzatziki!

Droge ingrediënten organiseren
Er zijn een aantal ingrediënten die eigenlijk iedereen wel standaard in huis heeft staan: suiker, zout, rijst, pasta, noten. Ook deze producten komen in allerlei verschillende verpakkingen en kunnen daarom lastig zijn om netjes in een kast weg te zetten. Organiseer deze droge ingrediënten in grote (weck)potten! Deze potten komen in allerlei maten en kun je altijd aanvullen wanneer je er meer nodig hebt. Schrijf met een krijtstift de naam van het ingrediënt op de pot en voilà: je droge ingrediënten zijn netjes georganiseerd.

Plastic bakjes opbergen
Je kent het wel: al die plastic opbergbakjes met verschillende maten die in de kast staan. Het staat nooit netjes en als je er één bakje uithaalt, valt meteen de hele stapel om. Met onze tip is dat gedoe verleden tijd. Door al je bakjes op te bergen in mandjes blijft het altijd netjes staan en hoef je het zelfs niet meer weg te stoppen in een kast. Door één mandje te maken met deksels en één met de bakjes, heb je alles netjes gesorteerd. Ideaal toch?

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.