In samenwerking met:
Aardappelschotel Met Zalm
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Aardappelschotel met zalm

We kiezen vandaag voor simpel én smaakvol! Dit gerecht voor aardappelschotel met zalm is een ontzettende aanrader. Het gerecht staat binnen een half uur al op tafel en je hebt er geen gekke ingrediënten voor nodig. Haal de boodschappen in huis en duik de keuken in. De voorbereiding kost je maar 10 minuutjes en vervolgens neemt de oven het werk van je over. Wat wil je nog meer?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept aardappelschotel met zalm

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snijd de knoflook en ui fijn. Snijd de tomaten in parten.
2
Klop de eieren en slagroom tot een geheel. Breng op smaak met peper en zout. Meng de aardappelschijfjes, knoflook, tomaat, ui en boerenkool door het eimengsel.
3
Verdeel het mengsel over een ovenschaal en leg hier de zalmfilet op. Plaats de ovenschaal 20 min. in de oven.

De oven is je beste vriend!

Ovengerechten en ovenschotels zijn veelzijdige en smaakvolle opties voor elke maaltijd. In een ovenschotel kun je allerlei ingrediënten combineren én in de oven kun je ontzettend veel verschillende gerechten bereiden, zoals dit recept met boerenkool. Een grote favoriet die we allemaal kennen is natuurlijk de klassieke lasagne bolognese, met lagen smeuïge saus, bechamelsaus en geurige kruiden. Daarnaast is er de comfortabele aardappelgratin, waar dunne plakjes aardappel worden gebakken in een romige saus, resulterend in een knapperige bovenlaag en een zijdezachte binnenkant.

Voor liefhebbers van de mediterrane keuken is de ratatouille een heerlijke optie. Verse groenten zoals courgette, aubergine en tomaten worden met kruiden geroosterd tot een smaakexplosie. Of wat dacht je van ratatouille crumble? Gemaakt van ratatouille en de deegcrumbles maken we van Parmezaanse kaas. Een heerlijke combi!

Visliefhebbers kunnen genieten van een zalm en groenteschotel, waar de zachte textuur van de vis perfect samensmelt met de knapperige groenten. Voor degenen die liever vlees eten, biedt een malse kippenbraadpan met aardappelen en wortels een hartige, voedzame maaltijd.

Natuurlijk kun je ook zoete gerechten en desserts heel goed bereiden in de oven. Een heerlijke zoete afsluiter van een maaltijd is bijvoorbeeld appelcrumble. Deze appelcrumble met triple sec en mascarpone crème is een echte aanrader. Tijdens de feestdagen ontzettend lekker, maar eigenlijk het hele jaar hét perfecte toetje als afsluiter van een heerlijk diner!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via