In samenwerking met:
Broodje Hamburger Met Pittige Zuurkool
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Broodje hamburger met pittige zuurkool

Je bent vast wel bekend met een broodje hotdog met zuurkool, maar heb je ook wel eens gehoord van een broodje hamburger met zuurkool? In dit recept gebruiken we hamburgers met paprika op een broodje met pittige burgersaus en afgetopt met pittige zuurkool met sambal manis.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept broodje hamburger met pittige zuurkool

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verhit een pan met de roomboter en bak de hamburgers in 8 min. gaar.
2
Giet ondertussen de gegrilde paprika af en snijd in reepjes. Giet de zuurkool af. Verhit een pan met 2/3 van de olijfolie en roerbak de zuurkool 3 min. Voeg de sambal toe en bak 3 min. mee. Haal de pan van het vuur en roer de paprikareepjes door de zuurkool.
3
Snijd de hamburgerbollen open. Verhit een pan met de overige olijfolie en bak de bollen met de snijkanten naar beneden goudbruin.
4
Verdeel de burger sauce spicy over beide snijkanten van de hamburgerbollen. Beleg de bollen met de hamburgers en de pittige zuurkool.

Tip: vervang de hamburgers door vegetarische hamburgers.
Tip: houd je van pittig eten? Voeg dan meer sambal toe, of vervang de sambal manis door sambal oelek.

Een lekker avondje met hamburgers

Hamburgers zijn een geliefde culinaire creatie over de hele wereld. Deze heerlijke lekkernij bestaat meestal uit een smakelijke vleesschijf, vaak van rundvlees, die wordt gegrild of gebakken en vervolgens tussen twee zachte broodjes wordt geserveerd. De mogelijkheden voor het samenstellen van de perfecte hamburger zijn vrijwel eindeloos, en dat is een van de redenen waarom ze zo populair zijn.

De basis van een goede hamburger is het vlees. Rundvlees is de meest voorkomende keuze, en de smaak en textuur variëren afhankelijk van het vetgehalte. Mager rundvlees kan leiden tot een gezondere optie, terwijl een wat vettere versie een sappige en smaakvolle hamburger oplevert. Andere vleesopties, zoals kip, kalkoen, varkensvlees of zelfs vegetarische alternatieven, bieden een diversiteit aan smaken en keuzemogelijkheden. Of wat dacht je van vis, zoals zalm of tonijn?

De bereiding van het vlees is een essentiële stap in het hamburgerproces. Het vlees moet op de juiste temperatuur worden gegrild of gebakken, en kruiden en specerijen worden vaak toegevoegd om de smaak te versterken. Sommige mensen houden van een klassieke burger met niets meer dan zout en peper, terwijl anderen kiezen voor toevoegingen zoals knoflook, uien, kaas, of jalapeño pepers.

Naast het vlees zijn er talloze mogelijkheden voor het beleggen van hamburgers. Typische toppings omvatten sla, tomaat, ui, augurk, kaas en verschillende soorten sauzen, zoals ketchup, mosterd, mayonaise en barbecuesaus. Sommige mensen gaan echter veel verder met toppings, zoals avocado, gebakken eieren, spek, champignons en zelfs exotische sauzen zoals zelfgemaakte cocktailsaus of ravigottesaus.

Of je nu van de klassieke cheeseburger houdt, een pittige jalapeño burger verkiest of liever een vegetarische burger met munt en avocadospread hebt, hamburgers zijn een veelzijdige lekkernij die aan bijna elke smaak kan voldoen. Ontdek alle hamburger recepten op Eatertainment en laat je inspireren!

Meer recepten voor het avondeten

Kies jij voor een snelle maaltijd of sta jij liever lang in de keuken? Met de lekkerste recepten voor het avond eten kies jij zelf waar je zin in hebt. Bekijk de pagina en ontdek jouw favorieten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via