In samenwerking met:
Satésaus Hot - Feestelijke gourmettafel met satésaus (4)
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Bevat vis
Bevat kip

Feestelijke gourmettafel met satésaus

Gourmetten is altijd een gezellige manier van samenkomen. Deze gourmettafel is geschikt voor iedere feestelijke gelegenheid of gewoon voor een gezellig avondje met vrienden of familie. De Verstegen Satésaus Hot kan met alle gerechten gecombineerd worden en zorgt voor een extra lekkere smaak.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept feestelijke gourmettafel met satésaus

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C en zet de roomboter buiten de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
2
Snijd 3/4 van de komkommer in dunne plakjes en de overige komkommer in blokjes van 2 cm. Snijd de paprika in reepjes en de champignons in plakjes.
3
Rooster de pijnboompitten voor 5 min. in de oven tot goudbruin. Meng ondertussen de Verstegen Mix voor Kruidenboter met de roomboter.
4
Bak het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking in de voorverwarmde oven. Verwarm de Verstegen Satésaus Hot volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Maak een salade van de ijsbergsla, pijnboompitten, gedroogde tomaten en de komkommerblokjes.
6
Snijd de zalm in stukjes van 3cm, verdeel deze vervolgens samen met de kipsaté, vega gehaktballetjes en garnalen over verschillende bakjes en borden. Verdeel de gesneden paprika, champignons, plakjes komkommer en cherrytomaten over andere bakjes/borden.
7
Serveer vervolgens alles op tafel. De zonnebloemolie gebruik je voor in de gourmetpannetjes.

Tip: Als extra toevoeging aan de gourmet kan je ook nog een omelet bereiden. Snijd 1 stengel bosui in dunne ringen en klop 4 eieren los met 20 ml melk en peper en zout. Meng de ingrediënten door elkaar en bak de omelet in een gourmetpannetje.

Lekker gourmetten

Gourmetten is een gezellige en razend populaire manier van koken. Vooral bij feestelijke gelegenheden en familiebijeenkomsten komt vaak het gourmetstel op tafel. Iedereen aan tafel is betrokken en kan zijn eigen gerechten bereiden. Of je nu houdt van vis, een vleesliefhebber bent, vegetariër of veganist, bij gourmetten heb je altijd voor ieder wat wils!

Zelf bepaal je welke ingrediënten op de gourmetplaat gaan en zo stel je gemakkelijk jouw eigen avondeten samen. Juist het combineren van verschillende ingrediënten met elkaar maakt het een smakelijk avondmaal. Naast de ingrediënten kun je experimenteren met heerlijke kruiden en sausjes, waardoor elk gemaakt gerechtje weer een andere smaak heeft. Bekijk hier bijvoorbeeld dit heerlijke pestokruidenboter recept. Lekker voor op je stokbrood of bij een stukje vlees. Of deze populaire cocktailsaus.

Naast de lekkere sauzen mogen ook de andere geliefde bijgerechten zoals salades niet ontbreken! Deze zijn lekker om te serveren bij de gerechten die je maakt tijdens het gourmetten. Neem bijvoorbeeld deze salade met gegrilde paprika en mango of ga voor een vegan salade met komkommer.

Gourmetten is niet alleen geliefd omdat je lekker je eigen gerechten kan kokkerellen, maar ook door de sociale activiteit. Terwijl iedereen aan tafel bezig is met het maken van zijn eigen gerecht, ontstaan er vaak gezellige gesprekken. Daarnaast hoeft de gastheer/vrouw ook niet heel de tijd in de keuken te staan, omdat het eten aan tafel wordt bereid. Het is vaak een ontspannen en informele sfeer, waarbij iedereen op zijn eigen tempo kan eten en genieten van het lekkere eten en het gezelschap!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Selderij
  • Schaaldieren
  • Sulfiet
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Vis
  • Ei
  • Melk
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via