Flat croissant
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Flat croissant

Ken jij de flat croissant trend al? Je rolt een croissant plat en dipt de helft ervan in chocolade. Top af met je favoriete toppings als gevriesdroogd fruit of noten en je hebt een bijzonder lekkere traktatie.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept flat croissant

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Smelt de witte chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de witte chocolade gesmolten is.
2
Rol de croissants plat met een deegroller. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en leg hier de croissants in. Vul een steelpan met water. Leg een stuk bakpapier over de croissants in de pan en druk ze nog een keer stevig plat met de pan met water. Draai de croissants om en herhaal totdat de croissants helemaal plat zijn.
3
Haal de croissants uit de pan en verdeel de witte chocolade over de onderkanten van de croissants. Verkruimel de frambozen over de chocolade. Laat 20 min. uitharden op een rooster tot de chocolade hard is geworden.

Nog meer heerlijke recepten met croissants

Iedereen is dol op een lekker croissantje. Zo’n croissant die net uit de oven komt; warm vanbinnen, knapperig vanbuiten. Naturel, met wat boter of een laagje jam. Klinkt verrukkelijk toch? Naast zo’n croissantje kan je croissants op veel andere manieren verwerken in recepten. Zo kiezen we in dit recept voor de flat croissant, waarbij we de croissant plat rollen en vervolgens dippen in chocolade. Nog zo’n goddelijk recept is de crispy croissants. De croissants karamelliseren we en combineren we met romig ijs en verse aardbeien. Een ware traktatie!

Een ander recept dat je wilt proberen, zijn de croissantmuffins met blauwe bessen, ook wel cruffins genoemd. Het zijn eigenlijk kleine gebakjes, gevuld met bosbessenjam en afgetopt met verse blauwe bessen. Of serveer voor het weekend een krans van croissantdeeg met frambozen. Deze krans staat prachtig op tafel en iedereen kan er wat van pakken. Het croissantdeeg besmeren we met frambozenjam, toppen we af met verse frambozen en bestuiven we met poedersuiker. Ook lekker voor het weekend: croissantwafels. Deze ‘croiffle’ geeft je het beste van twee werelden, namelijk croissant en wafels. Top het geheel af met wat slagroom en verse aardbeien en genieten maar!

Liever een hartig recept met knapperige croissants? Ook daar hebben we genoeg receptinspiratie voor! Probeer bijvoorbeeld eens deze heerlijke pesto caprese croissants, hartige croissants gevuld met mozzarella, tomaat en pesto. Een combinatie die zich al vaker heeft bewezen! Of ga voor de smakelijke gevulde croissants met ei. De croissants snijden we open en vullen we met spinazie, tomaat, ei, spek en oude kaas. Kortom: heerlijk!

Andere lekkere tussendoortjes, desserts en gebak

Voor de echte zoetekauw hebben we een aantal heerlijke recepten op een rij gezet! Verse muffins, koekjes en een plak vers bananenbrood zijn onze favorieten. Allemaal makkelijk om te maken en ook nog eens super leuk! Genieten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via