In samenwerking met:
Kleine taco’s met stoofvlees en ingelegde rode ui
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat vis

Kleine taco’s met stoofvlees en ingelegde rode ui

Stoofvlees maken neemt altijd wat meer tijd in beslag, maar een groot deel van de bereiding bestaat uit wachten én dat wordt zeker beloond in dit recept. Het vlees wordt langzaam gegaard en heeft een licht pittige smaak door het gebruik van de Habanero. Om het nog wat pittiger te maken is de taco gegarneerd met Jalapeño peper.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Extra benodigdheden

Recept kleine taco’s met stoofvlees en ingelegde rode ui

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
5u 0min
Totale tijd
5u 30min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 130ºC. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd het vlees in 3 stukken. Pers de limoenen in een apart kommetje.
2
Verhit de boter in een ovenbestendige braadpan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg het sap van de limoenen, worcestersaus, rode wijnazijn, Verstegen World Spice Blend Habanero, runderbouillon en het vlees toe. Zet de pan 5 uur in de voorverwarmde oven. Haal de pan uit de oven en trek het vlees met twee vorken uit elkaar.
3
Pel en snijd de rode ui in ringen en voeg toe aan een kom. Verhit het water, azijn en de suiker in een pan totdat de suiker is opgelost. Schenk over de rode ui en zet apart.
4
Halveer de avocado’s, verwijder de schil en de pit. Snijd in plakken. Snijd de Jalapeño peper in ringen, de radijs in dunne plakken en pluk de blaadjes peterselie. Verhit een pan en bak de tortilla’s 15 sec. per kant.
5
Verdeel over iedere taco een beetje crème fraîche, stoofvlees, avocado, ingelegde rode ui, Jalapeño peper, radijs en verse peterselie.

Alles wat je wilt weten over de ingrediënten

Tortillawraps zijn dunne platte broodjes gemaakt van tarwemeel of maïsmeel. Ze zijn populair in de Mexicaanse keuken en worden vaak gebruikt om wraps te maken. Tortillawraps zijn flexibel en kunnen worden gevuld met verschillende ingrediënten. Er zijn ook knapperige varianten Pittige taco’s met biefstukreepjes en taco’s met rabarber en yoghurt.

Stoofvlees is een stoofpotjes recept dat wordt bereid door mager vlees langzaam te koken in een braadpan of in de slowcooker in een vochtige omgeving, meestal met toevoeging van bouillon, groenten en kruiden. Het resultaat is zacht, mals vlees met een rijke smaak. Stoofvlees kan worden gemaakt van verschillende soorten vlees, zoals rundvlees, varkensvlees of lamsvlees. Maak er een echt winters gerecht van door bier en pompoen toe te voegen, bijvoorbeeld deze stoofschotel. Maar natuurlijk is de variant met frietjes ook verrukkelijk, Vlaams stoofvlees met verse frieten en mayo.

Ingelegde rode ui is een bijgerecht dat wordt gemaakt door dun gesneden rode uien te marineren in een mengsel van azijn, suiker, zout en soms kruiden. De uien krijgen hierdoor een pittige, zoetzure smaak. En is heerlijk te bij diverse gerechten. Probeer zeker eens lamsköfte met yoghurt-muntsaus, ingelegde ui en flatbread, baja fish tortilla’s of kruidige bloemkoolroosjes met cheddarsaus en ingelegde ui. Het combineren van tortillawraps met stoofvlees en ingelegde rode ui zorgt voor een perfecte smaakbeleving. Je kunt ook andere ingrediënten toevoegen, zoals sla, tomaten, kaas of guacamole, voor diversiteit in smaak en textuur. Vouw de zijkanten van de wrap naar binnen en rol hem stevig op om een strakke wrap te vormen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via