Vandaag is soepdag! We gaan voor een smakelijke paprikasoep met harissa. Juist de harissa zorgt voor een heerlijke smaakexplosie. De soep wordt gevulde met lekker veel groenten (paprika, rode ui en bleekselderij) en we voegen er bulgur aan toe voor een complete maaltijd. Eet smakelijk!
Tip: houd je soep over? Vries de rest van de soep in. Verwarm met een laagje water in de pan op laag vuur en geniet nog een keer van een smaakvolle soep.
Harissa is een pittige, smaakvolle pasta op basis van rode pepers, knoflook en kruiden, afkomstig uit de Noord-Afrikaanse keuken. Koken met harissa voegt een heerlijke kick toe aan gerechten. Voeg het toe aan stoofschotels, soepen of sauzen om diepte en warmte te geven. Marineer vlees of groenten met harissa voor een intense smaakbeleving bij het grillen of bakken. Mix het met olijfolie voor een kruidige dressing voor salades of geroosterde groenten. Wees voorzichtig met de hoeveelheid harissa, omdat het erg pikant kan zijn. Ontdek de veelzijdigheid van harissa en breng je gerechten naar een hoger niveau. Of je nu gaat voor een airfryer recept, romige lasagne recept of lekker lunch recept, harissa kan je in diverse soorten gerechten verwerken!
Naast deze verrukkelijke paprikasoep met harissa, kun je natuurlijk ontzettend veel verschillende andere soepen maken. Vaak zijn het koolhydraatarme recepten. Wij zetten een aantal smakelijke soepen voor je op een rijtje:
Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor smaakvolle soepen? Bekijk alle soep recepten op Eatertainment!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment