In samenwerking met:
Paprikasoep met harissa
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Paprikasoep met harissa

Vandaag is soepdag! We gaan voor een smakelijke paprikasoep met harissa. Juist de harissa zorgt voor een heerlijke smaakexplosie. De soep wordt gevulde met lekker veel groenten (paprika, rode ui en bleekselderij) en we voegen er bulgur aan toe voor een complete maaltijd. Eet smakelijk!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept paprikasoep met harissa

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en snijd in stukken van 3 cm. Pel en snijd de knoflook en rode ui fijn. Snijd de bleekselderij in stukken van 1 cm en houd de bladeren apart.
2
Verhit een soeppan met de olijfolie en bak de knoflook, ui, paprika en bleekselderij 5 min. Meng de groentebouillontabletten met het water. Voeg de harissa en groentebouillon toe aan de groenten en kook 5 min.
3
Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
4
Voeg de bulgur toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de bladeren van de bleekselderij.

Tip: houd je soep over? Vries de rest van de soep in. Verwarm met een laagje water in de pan op laag vuur en geniet nog een keer van een smaakvolle soep.

Koken met harissa

Harissa is een pittige, smaakvolle pasta op basis van rode pepers, knoflook en kruiden, afkomstig uit de Noord-Afrikaanse keuken. Koken met harissa voegt een heerlijke kick toe aan gerechten. Voeg het toe aan stoofschotels, soepen of sauzen om diepte en warmte te geven. Marineer vlees of groenten met harissa voor een intense smaakbeleving bij het grillen of bakken. Mix het met olijfolie voor een kruidige dressing voor salades of geroosterde groenten. Wees voorzichtig met de hoeveelheid harissa, omdat het erg pikant kan zijn. Ontdek de veelzijdigheid van harissa en breng je gerechten naar een hoger niveau.

Verschillende soorten soep

Naast deze verrukkelijke paprikasoep met harissa, kun je natuurlijk ontzettend veel verschillende andere soepen maken. Vaak zijn het koolhydraatarme recepten. Wij zetten een aantal smakelijke soepen voor je op een rijtje:

  1. Tomatensoep: een tijdloze favoriet en natuurlijk het allerlekkerst met verse tomaten. Voeg er lekker veel kruiden aan toe voor een smaakvolle soep.
  2. Minestrone: een rijke Italiaanse groentesoep met bonen, pasta en soms spek. Of ga voor deze zomerse vegetarische minestronesoep met lekker veel groenten.
  3. Pho: een Vietnamese soep met geurige bouillon, rijstnoedels en diverse kruiden. Makkelijk te maken, vol van smaak!
  4. Gazpacho: een koude Spaanse soep op basis van rijpe tomaten, paprika, komkommer en knoflook. Heerlijk voor op een warme zomerdag!
  5. Miso-soep: een Japanse soep met misopasta, tofu, zeewier en groenten. Wellicht wat onbekend, maar zeker een aanrader!

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor smaakvolle soepen? Bekijk alle soep recepten op Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Sesamzaad

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?