In samenwerking met:
Pittig hoisin gehakt met snijbonen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pittig hoisin gehakt met snijbonen

Een snelle én voedzame maaltijd, dat is dit pittig hoisin gehakt met snijbonen. Het gerecht breng je op smaak met hoisinsaus én rode peper. Met lekker veel groenten is dit een maaltijd om heerlijk van te genieten! Wanneer ga jij het klaarmaken?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept pittig hoisin gehakt met snijbonen

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwijder de steel van de puntpaprika en snijd in ringen, verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in halve plakken. Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode chilipeper en snijd fijn. Ris de blaadjes van de takjes basilicum en snijd de steeltjes fijn. Pel de knoflook en snijd fijn.
2
Verhit een pan met zonnebloemolie op hoog vuur. Voeg het gehakt, de knoflook, chilipeper en basilicumsteeltjes toe en rul het gehakt.
3
Voeg de puntpaprika, courgette en snijbonen toe en wok 8 min. mee. Voeg de hoisinsaus toe en bak nog 3 min.
4
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Verdeel de rijst over de borden. Schep het hoisin gehakt op de rijst en garneer met de basilicumblaadjes.

Tip: liever vegetarisch? Vervang het half-om-half gehakt door vegetarisch gehakt bij stap 2 en bak 5 minuten.

Wat is hoisin?

Hoisin is een dikke, donkerbruine saus met een zoete en zoute smaak die veel wordt gebruikt in de Aziatische keuken, vooral in de Chinese keuken. De naam ‘hoisin’ is afgeleid van het Chinese woord ‘hóixīn’, wat ‘zeeschaal’ betekent, hoewel de saus geen schaaldieren bevat.

De basis ingrediënten van hoisinsaus omvatten gefermenteerde sojabonen, knoflook, azijn, suiker en verschillende kruiden en specerijen. Deze combinatie resulteert in een complexe smaak die zoet, hartig en een beetje umami is. Hoisin wordt vaak gebruikt als dipsaus voor gerechten zoals Pekingeend, loempia’s en dumplings. Het kan ook dienen als een marinade voor vlees, gevogelte of tofu.

Hoisin voegt diepte en smaak toe aan verschillende gerechten en wordt beschouwd als een onmisbaar ingrediënt in de Aziatische keuken. Het wordt vaak vergeleken met barbecuesaus vanwege zijn dikke consistentie en zoete smaak, hoewel de specifieke smaakprofielen aanzienlijk verschillen.

Meer recepten met hoisinsaus

Vaker genieten van zoete hoisinsaus? Wij geven je graag een aantal tips voor gerechten waar hoisinsaus in verwerkt is! Maak bijvoorbeeld eens hoisin speklapjes met zoetzure salade en rijst. De marinade voor de speklapjes maak je zelf met knoflook, sojasaus en hoisinsaus. Enorm lekker!

Een andere aanrader is Oosterse zalmfilet met spruitjes en rijst. Een maaltje met lekker veel groenten en door de zalm krijg je voldoende eiwitten binnen en omega 3-vetzuren. Wanneer je op zoek bent naar een lekker borrelhapje, kunnen we de slawraps met hoisinkip en groenten enorm aanraden. Een lekker koolhydraatarm hapje, maar ook heel goed te serveren als voorgerecht.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via