Een snelle én voedzame maaltijd, dat is dit pittig hoisin gehakt met snijbonen. Het gerecht breng je op smaak met hoisinsaus én rode peper. Met lekker veel groenten is dit een maaltijd om heerlijk van te genieten! Wanneer ga jij het klaarmaken?
Tip: liever vegetarisch? Vervang het half-om-half gehakt door vegetarisch gehakt bij stap 2 en bak 5 minuten.
Hoisin is een dikke, donkerbruine saus met een zoete en zoute smaak die veel wordt gebruikt in de Aziatische keuken, vooral in de Chinese keuken. De naam ‘hoisin’ is afgeleid van het Chinese woord ‘hóixīn’, wat ‘zeeschaal’ betekent, hoewel de saus geen schaaldieren bevat.
De basis ingrediënten van hoisinsaus omvatten gefermenteerde sojabonen, knoflook, azijn, suiker en verschillende kruiden en specerijen. Deze combinatie resulteert in een complexe smaak die zoet, hartig en een beetje umami is. Hoisin wordt vaak gebruikt als dipsaus voor gerechten zoals Pekingeend, loempia’s en dumplings. Het kan ook dienen als een marinade voor vlees, gevogelte of tofu.
Hoisin voegt diepte en smaak toe aan verschillende gerechten en wordt beschouwd als een onmisbaar ingrediënt in de Aziatische keuken. Het wordt vaak vergeleken met barbecuesaus vanwege zijn dikke consistentie en zoete smaak, hoewel de specifieke smaakprofielen aanzienlijk verschillen.
Meer recepten met hoisinsaus
Vaker genieten van zoete hoisinsaus? Wij geven je graag een aantal tips voor gerechten waar hoisinsaus in verwerkt is! Maak bijvoorbeeld eens hoisin speklapjes met zoetzure salade en rijst. De marinade voor de speklapjes maak je zelf met knoflook, sojasaus en hoisinsaus. Enorm lekker!
Een andere aanrader is Oosterse zalmfilet met spruitjes en rijst. Een maaltje met lekker veel groenten en door de zalm krijg je voldoende eiwitten binnen en omega 3-vetzuren. Wanneer je op zoek bent naar een lekker borrelhapje, kunnen we de slawraps met hoisinkip en groenten enorm aanraden. Een lekker koolhydraatarm hapje, maar ook heel goed te serveren als voorgerecht.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment