Rijstbowl Met Aziatische Buikspek En Groenten1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Rijstbowl met Aziatisch buikspek en groenten

Deze rijstbowl met Aziatisch buikspek en groenten is een smaakvolle en voedzame maaltijd. Het buikspek en de knapperige groenten als suger snaps, paksoi en bosui vullen elkaar perfect aan. Een eenvoudig te maken rijtsbowl, maar heerlijk van smaak!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Rijstbowl met Aziatisch buikspek en groenten

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afgedekt rusten. Snijd het buikspek in dunne plakken. Meng de sesamolie, sojasaus, ketjap, honing, sambal oelek, geraspte knoflook en wat peper en zout in een kom en voeg het buikspek toe. Laat dit voor 10 min. marineren.
2
Verwarm ondertussen de olijfolie in een pan en bak de paksoi en sugar snaps voor 5 min. Verwarm een andere koekenpan en bak hierin de gemarineerde buikspek (zonder olie of boter).
3
Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen. Verdeel de rijst over de kommen. Schep het buikspek en de groenten erop, bestrooi met zwarte sesamzaadjes en bosui, en maak de bowl af met een rauwe eidooier in het midden.

Lekkere Aziatische bowls voor iedere dag

Wij houden er wel van: goedgevulde Aziatische bowls! De klassieker onder de Aziatische bowls is natuurlijk de poké bowl die je in tal van varianten kan maken, maar er zijn nog veel meer smaakvolle Aziatische bowls die je een keer kan proberen. Het belangrijkste is om frisse ingrediënten of knapperige ingrediënten toe te voegen aan de bowls en natuurlijk Aziatisches smaakmakers als sojasaus, ketjap of sesamolie. Verder kan je eindeloos variëren wat betreft de ingrediënten! Zo is deze rijstbowl met Aziatisch buikspek en groenten als sugar snaps en paksoi ontzettend lekker om eens te maken. Zeker voor in het weekend is dit een aanrader!

Liever een poké bowl? Maak dan eens deze poké bowl met gerookte zalm en Tempura Seaweed. Dit recept staat al in 25 minuten op tafel en heeft alle ingrediënten die je wilt in een poké bowl: sushirijst, gerookte zalm, romige avocado en frisse zeewiersalade. Maak het compleet met een knapperige touch van de Tao Kae Noi Tempura Seaweed. Ook lekker om te maken is deze zalm bowl. Een gezonde maatlijd met vetten, eiwitten en koolhydraten en ook nog eens zo gemaakt. Lekker met ingrediënten als edamameboontjes, avocado, volkoren noedels en smaakmakers als sojasaus, hoisinsaus en srirachasaus. Wil je een avondje vegetarisch koken? Ga dan voor deze vega poké bowl met edamame, avocado en srirachamayonaise. Een kleurrijke bowl boordevol smaken! De combinatie van romige avocado, edamameboontjes en pittige srirachamayonaise is er eentje voor in de boeken. Een recept borodevol voedingsstoffen waar je genoeg energie van krijgt om er weer tegenaan te gaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via