In samenwerking met:
Rijstnoedels Goreng Met Tempeh Blokjes Ketjap
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Rijstnoedels goreng met tempeh blokjes ketjap

Een smaakvol wokgerecht boordevol kruiden en umami. De combinatie van rijstnoedels, tempeh blokjes in ketjapsaus en knapperige groenten zorgt voor een heerlijk Aziatisch geïnspireerd gerecht. Wil je extra groenten toevoegen? Peultjes, broccoli of rode paprika passen perfect. Serveer als hoofdgerecht of als onderdeel van een rijsttafel voor een complete smaakbeleving! 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Rijstnoedels goreng met tempeh blokjes ketjap

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Schil ondertussen de gember en hak fijn. Pel de knoflook en pers uit. Pel de ui en snijd samen met de witte kool in dunne reepjes. Snijd de prei in fijne ringen.
3
Verhit de zonnebloemolie in een wok en voeg de gember, knoflook en sambal toe. Fruit 1 min. aan. Voeg de tempeh blokjes ketjap toe en wok 1-2 min. mee. Voeg de ui en witte kool toe en meng goed. Voeg de prei en taugé toe en bak alles 2-3 min.
4
Voeg de ketjap manis en rijstnoedels toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
5
Serveer de rijstnoedels op een grote schaal en garneer met de atjar, cassave kroepoek en gebakken uitjes.

Verschillende soorten noedels 

Noedels zijn onmisbaar in de Aziatische keuken en komen in allerlei soorten, maten en texturen. Van dun en luchtig tot dik en chewy, elke noedelsoort heeft zijn eigen karakter en toepassingen. Rijstnoedels zijn licht en glutenvrij, gemaakt van rijstmeel en water. Ze worden veel gebruikt in gerechten zoals pad Thai en pho. Afhankelijk van de dikte variëren ze van fijne vermicelli tot brede platte linten. Udon noedels zijn dikke, zachte tarwenoedels die heerlijk chewy zijn. Ze worden vaak geserveerd in een hartige bouillon of geroerbakt met groenten en vlees. 

Soba noedels zijn gemaakt van boekweitmeel, wat ze een nootachtige smaak geeft. Ze zijn populair in zowel warme als koude gerechten en worden vaak gegeten met een lichte sojasausdressing. Eiernoedels zijn tarwenoedels met ei, wat ze een stevige, veerkrachtige textuur geeft. Ze zijn onmisbaar in gerechten als chow mein en ramen. Glasnoedels (cellofaannoedels) worden gemaakt van mungbonen of zoete aardappelzetmeel en zijn doorzichtig na het koken. Ze nemen makkelijk smaken op en worden veel gebruikt in salades en soepen. 

De lekkerste recepten met noedels 

Ben je ook zo dol op noedels? Wij begrijpen wel waarom! Je kan hierin alles toevoegen wat jij lekker vindt: verschillende soorten groenten, eventueel vlees of vis en allerlei lekkere smaakmakers. Een aantal van onze favoriete noedel recepten zetten we hieronder voor je op een rijtje:  

  • Noedels met makreel: snel, makkelijk én voedzaam! Dat is toch precies waar je naar op zoek bent na een lange werkdag? 


Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?