In samenwerking met:
Twister fries ‘no chicken curry', sriracha mayonaise en koriander
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Twister friet ‘no chicken curry’, sriracha mayonaise en koriander

Een vegetarische curry op tafel zetten met een unieke twist? Probeer dan eens deze variant van Lamb Weston! De pompoen en wortel zijn perfecte dragers van de smaken en de curry heeft heerlijk uitgesproken aroma’s. In dit recept wordt de curry gecombineerd met frietjes en geserveerd als een zogenaamde ‘loaded fries’. De sriracha mayonaise geeft nog net die extra kik.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept twister friet ‘no chicken curry’, sriracha mayonaise en koriander

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook aan, voeg de currypasta toe.
2
Schil en rasp de gember. Rasp ook de groene schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Kneus de stengel citroengras. Schil de pompoen en wortel en snijd in kleine blokjes. Voeg alle ingrediënten samen met de tomatenblokjes en kokosmelk toe aan het currymengsel. Laat ongeveer 30 min. zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en eventueel extra currypasta.
3
Bereid ondertussen de Twister fries volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak ondertussen grof de koriander.
4
Schep de twister fries op, gevolgd door een royale hoeveelheid van de ‘no chicken curry’. Top af met sriracha mayonaise en de koriander.

Variatietip: houd je van pittig? Top dan extra af met fijngesneden rode peper. Liever variatie? Gebruik dan eens de seasoned Lamb Weston fries.

Twister fries zijn gekrulde frietjes die steeds populairder worden bij om te serveren, maar ook steeds vaker op het menu bij fastfoodketens en snackbars. Ze worden gemaakt door aardappelen in lange, dunne spiralen te snijden en vervolgens te frituren. Het resultaat is een knapperige, gekrulde friet die een unieke textuur heeft ten opzichte van traditionele rechte frietjes. Er is veel variatie mogelijk, wat dacht je bijvoorbeeld van deze kokosstoof met twisterfriet of loaded fries met kipwings.

Curry is een veelgebruikte term voor een gerecht of saus uit de Indiase keuken, die vaak wordt gemaakt met een mix van specerijen, waaronder kurkuma, koriander, komijn, gember, knoflook en chilipepers. Er zijn veel verschillende soorten curry’s, die variëren van mild tot pittig en romig. Zoals bijvoorbeeld deze vegetarische gele curry met krieltjes.

Wanneer twister fries en curry worden gecombineerd, ontstaat er een smakelijke maaltijd. De knapperige textuur van de twister fries vormt een perfecte aanvulling op de rijke, pittige smaak van de curry. Bovendien kan de curry fungeren als een heerlijke dip voor de frietjes, waardoor het een leuke manier is om te genieten van twee heerlijke smaken in één gerecht.

Curry is natuurlijk op heel veel verschillende manier te gebruiken en ook in combinatie met vlees of vis. Wat dacht je van currysoep met pangasiusfilet? Of een combinatie van vlees en rijst, zoals deze heerlijke pittige rundvleescurry met kokosrijst. Overheerlijk om te combineren met naanbrood bij deze Thaise gele curry met kippendijfilet.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?