In samenwerking met:
Vega Cajun burger met mango en koolsla
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vega Cajun burger met mango en koolsla

Burgers zijn natuurlijk echt een genietmoment als avondmaaltijd. Deze zelfgemaakte vegetarische burger heeft een goede smaak door het gebruik van Cajun kruiden, met als lekkere tegenhanger van zoete mango en de knapperige, frisse koolsla. Natuurlijk ook heel lekker met gebakken aardappeltjes of twister friet.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept vega cajun burger met mango en koolsla

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Meng het vegetarische gehakt met de eieren, paneermeel en ¾ van de Verstegen Kip Krokant. Vorm burgers ter grootte van een Italiaanse bol. Verhit de olie in een pan en bak de burger 5 min. per kant.
2
Snijd de kool met een mandoline in dunne plakken. Als je geen mandoline hebt kun je hiervoor een scherp mes gebruiken. Snijd de plakken kool in repen en meng met de peen en de yoghurt tot een koolsla. Schil de mango, snijd het vruchtvlees eraf langs de pit en snijd in lange plakken. Schaaf de komkommer met de mandoline of kaasschaaf tot lange slierten.
3
Snijd de Italiaanse bollen doormidden. Verhit de boter in de pan en rooster de bollen 1 min. Meng de mayonaise en de resterende cajun kruiden tot een saus.
4
Verdeel de mayonaise over de geroosterde Italiaanse bollen, gevolgd door de veldsla, mango, hamburger, koolsla en komkommerslierten. Serveer met de chips.

Over de Cajun burger

Een Cajun burger met mango en koolsalade is een heerlijk en smaakvol gerecht dat elementen uit de Cajun keuken combineert met de zoetheid van mango en de frisheid van koolsalade.

Een Cajun burger is geïnspireerd op de Cajun keuken, die zijn oorsprong vindt in Louisiana, Verenigde Staten. Cajun-kruidenmengsels worden vaak gebruikt om vlees op smaak te brengen. Typische kruiden in Cajun-kruidenmixen zijn onder andere paprika, knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper, oregano en tijm. Deze kruidenmix geeft de burger een pittige en hartige smaak, maar kan natuurlijk ook in andere gerechten worden gebruikt, zoals spicy enchiladas met vis en tomaat en Mexicaanse gevulde zoete aardappel.

Mango is een tropische vrucht die bekend staat om zijn zoete en sappige smaak. Het toevoegen van mango aan hartige gerechten brengt een zoete en exotische smaakbalans. Heerlijk in een poké bowl, bij pittige zalmtaco’s en een unieke combinatie met kibbeling.

Koolsalade is een frisse en knapperige salade gemaakt van fijngesneden kool en een dressing. Voor dit gerecht kun je een traditionele koolsalade maken met groene kool, wortels en een dressing op basis van mayonaise, azijn en suiker. De koolsalade voegt textuur en een frisse smaak toe. Lekker in combinatie met kip, zoals in deze sla wraps met pulled chicken en vegetarische tortilla met bloemkool, bonen en romige koolsla. Voeg ook zeker eens rauwe rode kool toe, gesneden in dunne reepjes. Deze geeft een nieuwe smaaksensatie.

Wist je dat je gemakkelijk zelf kruidenmixen kan maken? Voor Cajun kruidenmix: Meng paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper, oregano en tijm in de gewenste verhoudingen. Natuurlijk kan je eindeloos variëren met de samenstellingen van de kruiden en eventueel andere smaken toevoegen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via