Zin in een lekker visje? Maak dan van Hollandse kibbeling een Aziatisch gerecht! Wij kiezen voor een combinatie van rijst, nasi goreng kruiden en Chinese groenten. Voeg hier mango aan toe voor een zoete touch en je hebt een verrukkelijk en snel gerecht voor op een drukke avond.
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Kibbeling is een populaire Nederlandse snack die bestaat uit stukjes gepaneerde en gefrituurde witvis. Het gerecht heeft zijn oorsprong in de visserijgemeenschappen aan de Nederlandse kust, waar vissers de niet-verkoopbare stukjes vis aan boord bereidden als snack voor zichzelf.
Kibbeling heeft een unieke smaak en textuur in vergelijking met andere visgerechten vanwege de paneerlaag die het omhult. De paneerlaag wordt meestal gemaakt van bloem, bier en kruiden, die de vis een knapperige textuur en een heerlijke smaak geven.
Kibbeling wordt vaak geserveerd als snack of als onderdeel van een maaltijd. Het wordt meestal geserveerd met een saus, zoals knoflooksaus of remouladesaus. Kibbeling kan ook worden gebruikt als ingrediënt in verschillende gerechten, zoals een salade of een wrap. Kortom, kibbeling is een heerlijke en veelzijdige snack die geliefd is bij zowel Nederlanders als toeristen.
Wist je dat je ook gemakkelijk zelf kibbeling kunt maken? Met slechts een aantal ingrediënten en diverse kruiden maak jij van kabeljauwfilet heerlijke kibbeling. Want zeg nu zelf, wanneer je iets zelf maakt, is het toch veel smaakvoller? Extra lekker met zelfgemaakte ravigottesaus. Binnen no-time staat deze heerlijke saus op tafel. Wil je een keer kiezen voor een vegetarische variant? Ga dan aan de slag met deze bloemkoolkibbeling. De vis vervangen we voor bloemkoolroosjes en is extra lekker in combinatie met knapperig gebakken aardappelpartjes en remouladesaus.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment