In samenwerking met:
Kibbeling Met Pikante Mango
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Kibbeling met pikante mango

Zin in een lekker visje? Maak dan van Hollandse kibbeling een Aziatisch gerecht! Wij kiezen voor een combinatie van rijst, nasi goreng kruiden en Chinese groenten. Voeg hier mango aan toe voor een zoete touch en je hebt een verrukkelijk en snel gerecht voor op een drukke avond.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept kibbeling met pikante mango

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar laat de rijst direct na het koken in een wijde kom snel afkoelen. Laat de mix voor nasi goreng 10 min. wellen in het water.
2
Verhit in een wok 2/3 van de olie en roerbak hierin de Chinese roerbakmix 5 min. Voeg de mix voor nasi goreng toe en roer het door elkaar. Schep de gare rijst erbij en roerbak 5 min.
3
Pel en snijd ondertussen de ui in schijven. Verhit in een hapjespan de rest van de olie en fruit hierin de ui goudbruin. Schep de kibbeling erbij en verwarm deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de woksaus en de stukjes mango toe en verwarm het al omscheppend nog 3 min.
4
Serveer de kibbeling met pikante mango met de nasi goreng.

Een echte Hollandse vis, dat is kibbeling!

Kibbeling is een populaire Nederlandse snack die bestaat uit stukjes gepaneerde en gefrituurde witvis. Het gerecht heeft zijn oorsprong in de visserijgemeenschappen aan de Nederlandse kust, waar vissers de niet-verkoopbare stukjes vis aan boord bereidden als snack voor zichzelf.

Kibbeling heeft een unieke smaak en textuur in vergelijking met andere visgerechten vanwege de paneerlaag die het omhult. De paneerlaag wordt meestal gemaakt van bloem, bier en kruiden, die de vis een knapperige textuur en een heerlijke smaak geven.

Kibbeling wordt vaak geserveerd als snack of als onderdeel van een maaltijd. Het wordt meestal geserveerd met een saus, zoals knoflooksaus of remouladesaus. Kibbeling kan ook worden gebruikt als ingrediënt in verschillende gerechten, zoals een salade of een wrap. Kortom, kibbeling is een heerlijke en veelzijdige snack die geliefd is bij zowel Nederlanders als toeristen.

Zelfgemaakte kibbeling

Wist je dat je ook gemakkelijk zelf kibbeling kunt maken? Met slechts een aantal ingrediënten en diverse kruiden maak jij van kabeljauwfilet heerlijke kibbeling. Want zeg nu zelf, wanneer je iets zelf maakt, is het toch veel smaakvoller? Extra lekker met zelfgemaakte ravigottesaus. Binnen no-time staat deze heerlijke saus op tafel. Wil je een keer kiezen voor een vegetarische variant? Ga dan aan de slag met deze bloemkoolkibbeling. De vis vervangen we voor bloemkoolroosjes en is extra lekker in combinatie met knapperig gebakken aardappelpartjes en remouladesaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Vis
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via