Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Cheesy gehaktballen gevuld met mozzarella

Cheesy Italiaanse gehaktballen gevuld met mozzarella

Deze heerlijke gehaktballen met Italiaanse twist zijn gevuld met mozzarella én er zit kaas in het gehakt, een cheesy meatball dus! Serveer de gehaktballen met een salade van tomaten en geroosterd brood voor een complete maaltijd.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten gehaktballen
 300 gr gemengd gehakt
 2 tl Italiaanse kruiden
 2 tl zout
 1 tl zwarte peper
 2 el paneermeel
 2 el slagroom, ongeklopt
 1 ei
 10 gr parmigiano reggiano, geraspt
 4 mini mozzarellabolletjes
 15 gr ongezouten roomboter
Ingrediënten tomatensalade
 25 gr pijnboompitten
 2 sneetjes robuust brood
 60 gr Parmigiano Reggiano, heel
 500 gr gemengde tomaten
 2 takjes basilicum
 1 takje oregano
 2 el balsamico crème
 2 el olijfolie extra vierge
Extra keukenbenodigdheden
 Grillpan

Bereidingswijze
1

Meng het gehakt met alle ingrediënten, behalve de mozzarellabolletjes en boter, goed door elkaar. Verdeel in 4 gelijke porties en maak hier gehaktballen van. Maak een kuiltje in het midden en druk per bal 1 mozzarellaballetje in het gehakt. Zorg dat het mozzarellabolletje in het midden zit en omhuld is door het gehakt.

2

Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Braad de gehaktballen rondom goudbruin. Zet het vuur laag en laat voor 10 min. garen met de deksel op de pan.

3

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Rooster het brood in een grillpan. Schaaf plakjes het stukje Parmigiano Reggiano.

4

Snijd de tomaten in plakken en verdeel over een groot bord. Ris de blaadjes van de basilicum en oregano en verdeel samen met de geschaafde kaas en pijnboompitten over de tomaat. Maak af met druppels olijfolie, balsamico crème en de gehaktballen. Serveer met het geroosterde brood.

Ingrediënten

Ingrediënten gehaktballen
 300 gr gemengd gehakt
 2 tl Italiaanse kruiden
 2 tl zout
 1 tl zwarte peper
 2 el paneermeel
 2 el slagroom, ongeklopt
 1 ei
 10 gr parmigiano reggiano, geraspt
 4 mini mozzarellabolletjes
 15 gr ongezouten roomboter
Ingrediënten tomatensalade
 25 gr pijnboompitten
 2 sneetjes robuust brood
 60 gr Parmigiano Reggiano, heel
 500 gr gemengde tomaten
 2 takjes basilicum
 1 takje oregano
 2 el balsamico crème
 2 el olijfolie extra vierge
Extra keukenbenodigdheden
 Grillpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Meng het gehakt met alle ingrediënten, behalve de mozzarellabolletjes en boter, goed door elkaar. Verdeel in 4 gelijke porties en maak hier gehaktballen van. Maak een kuiltje in het midden en druk per bal 1 mozzarellaballetje in het gehakt. Zorg dat het mozzarellabolletje in het midden zit en omhuld is door het gehakt.

2

Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Braad de gehaktballen rondom goudbruin. Zet het vuur laag en laat voor 10 min. garen met de deksel op de pan.

3

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Rooster het brood in een grillpan. Schaaf plakjes het stukje Parmigiano Reggiano.

4

Snijd de tomaten in plakken en verdeel over een groot bord. Ris de blaadjes van de basilicum en oregano en verdeel samen met de geschaafde kaas en pijnboompitten over de tomaat. Maak af met druppels olijfolie, balsamico crème en de gehaktballen. Serveer met het geroosterde brood.

Cheesy Italiaanse gehaktballen gevuld met mozzarella

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.