Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Crispy chips borrelmix

Sla dat bitterballen garnituur vanavond eens over en maak je eigen borrelmix. Deze borrelhapjes zijn gepaneerd met een laagje tortilla chips. Extra crunch gegarandeerd! Als vulling kozen wij voor romige kaasjes, vegetarische wings en sweetpeppers met roomkaas, maar je kunt nog talloze andere hapjes voorzien van zo’n krokant korstje.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd5 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten borrelhapjes
 2 eieren
 150 gr bloem
 150 gr tortilla chips, kaassmaak
 175 gr sweetpeppers met verse kaas
 170 gr vegetarische boneless wings
 10 kleine, ronde kaasjes
Ingrediënten zure dip
 125 gr zure room
 5 gr verse bieslook
 Sap van ½ citroen
 1 el olijfolie
Extra keukenbenodigdheden
 Airfryer of frituurpan

Bereidingswijze
1

Kluts de eieren in een kommetje. Doe de bloem in een andere kom. Verkruimel 2/3 van de tortilla chips tot een grove kruimels in een derde kommetje.

2

Dep de sweetpeppers met keukenpapier droog. Wentel ze vervolgens door de bloem, gevolgd door het ei en tot slot door de verkruimelde chips. Herhaal dit met de vegetarische wings en kaasjes.

3

Verwarm de airfryer voor op 200˚C en bak de hapjes 5 min.

4

Meng voor de dip de zure room, bieslook, het citroensap, de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Serveer de crispy chips borrelmix op een schaal met de dip en de overige tortilla chips.

Ingrediënten

Ingrediënten borrelhapjes
 2 eieren
 150 gr bloem
 150 gr tortilla chips, kaassmaak
 175 gr sweetpeppers met verse kaas
 170 gr vegetarische boneless wings
 10 kleine, ronde kaasjes
Ingrediënten zure dip
 125 gr zure room
 5 gr verse bieslook
 Sap van ½ citroen
 1 el olijfolie
Extra keukenbenodigdheden
 Airfryer of frituurpan

Instructies

Bereidingswijze
1

Kluts de eieren in een kommetje. Doe de bloem in een andere kom. Verkruimel 2/3 van de tortilla chips tot een grove kruimels in een derde kommetje.

2

Dep de sweetpeppers met keukenpapier droog. Wentel ze vervolgens door de bloem, gevolgd door het ei en tot slot door de verkruimelde chips. Herhaal dit met de vegetarische wings en kaasjes.

3

Verwarm de airfryer voor op 200˚C en bak de hapjes 5 min.

4

Meng voor de dip de zure room, bieslook, het citroensap, de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Serveer de crispy chips borrelmix op een schaal met de dip en de overige tortilla chips.

Crispy chips borrelmix

Tip: geen airfryer? Verhit dan olie tot 180˚C in een frituurpan of een diepe koekenpan. Frituur hier de hapjes 3 min. in en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.