Een van de meest bekende pasta soorten is de Italiaanse klassieker, pasta pesto. De recepten met de Italiaanse saus zijn eenvoudig te bereiden en je kunt ook nog eens eindeloos blijven variëren. Zo hoef je nooit hetzelfde gerecht op tafel te zetten!
Een van de meest gestelde vragen is misschien wel: “Hoe maak je pasta pesto?”. Het bereiden van dit gerecht kun je zo gek maken als je wilt. Kies je voor kant-en-klare ingrediënten of sta je liever wat langer in de keuken? De keuze is aan jou! Naast het maken van verse pesto kun je er ook voor kiezen om vers pastadeeg te maken. Dit is niet alleen super lekker, maar ook nog eens onwijs leuk om te doen.
Wanneer je op zoek bent naar een goed vullende maaltijd is een pasta pesto met kip ideaal. Door de kip is de maaltijd hoog in eiwitten waardoor het een goede maaltijd is om voor of na je training te eten. De kip geeft energie en vult, zonder dat je een opgeblazen of vol gevoel krijgt. Probeer bijvoorbeeld de penne alluovo met pesto alla genovese. Ook voor de liefhebbers van vegetarische gerechten zijn er vele pasta pesto recepten te vinden.
Gebruik jij wel eens aan andere pesto dan de groene klassieker? Een andere veelgebruikte soort is de pesto rosso. De rode pesto geeft de pasta een zoetere smaak en een rode kleur door het gebruik van zongedroogde tomaten. Probeer bijvoorbeeld eens de pasta met kip, rode pesto en ricotta. Naast de kant-en-klare pesto kun je binnen een handomdraai ook de allerlekkerste pesto vers bereiden. Wist je dat de naam van de saus een afgeleide is van het Italiaanse woord voor vermalen?
Een verse pesto maakt je gerecht helemaal af! Binnen een handomdraai maak je met een paar ingrediënten een smaakvolle pesto voor door je pasta. De spinaziepesto maak je van knoflook, citroen, pijnboompitjes en pecorino.
Ben je fan van avocado? Dan is de spaghetti met avocadopesto-garnalen en edamame bonen echt iets voor jou! Deze pesto variant geeft je gerecht net wat extra smaak.
Een van de kenmerken van pasta pesto is dat je eindeloos kunt blijven variëren met ingrediënten. Door het toevoegen van bijvoorbeeld broccoli, mango of avocado kun je nieuwe smaken ontdekken. De frisse pasta pesto salade met mango en spinazie is zeker een aanrader!
Een match made in heaven is toch ook wel de pasta pesto met een romige touch. Hiervoor kan je ons zeker wakker maken! Een aanrader is de pasta pesto met gebakken feta en broccoli. Lekker smeuïg, vol groenten en de zelfgemaakte basilicum-dille pesto zorgt voor een heerlijke touch.
Vind je dit leuk?
Over dit onderwerp
Gemaakt door Eatertainment