In samenwerking met:
Penne all’uovo met pesto alla Genovese
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Penne all’uovo met pesto alla Genovese

Italiaans genieten? Dat doe je met een klassieke, Italiaanse pasta! Kies voor deze penne met pesto, kip, paprika en courgette van DekaMarkt. Overheerlijk met de gegrilde cherry tomaten, Parmezaanse kaas en basilicum.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept penne all’uovo met pesto alla genovese

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Kook de pasta gedurende 11 min. zodat deze lekker ‘al dente’ blijft.
2
Snijd ondertussen de kipfilet en de paprika in blokjes. Snijd de courgette in plakjes. Scheur de blaadjes basilicum en rasp de Parmezaanse kaas.
3
Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan en bak de kipfilet, paprika en courgette goudbruin.
4
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de tros cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met de overige olijfolie. Gril de tros cherrytomaten voor ongeveer 10 min. in de oven.
5
Meng de penne met de Pesto alla Genovese. Voeg vervolgens de kip, paprika, courgette en de helft van de cherrytomaten (zonder takjes) toe. Bewaar de andere helft van de cherrytomaten voor de garnering.
6
Verdeel de pasta over de borden en garneer met de tros cherrytomaten, de versgeraspte Parmezaanse kaas en de gescheurde basilicum.

Allerlei verschillende soorten pasta’s

Klassieke Italiaanse pasta’s behoren tot de meest geliefde gerechten ter wereld. Ze zijn een symbool van de Italiaanse keuken en bieden een eindeloze variatie aan vormen, sauzen en smaken.

Een van de bekendste pasta’s is spaghetti, dunne slierten pasta die perfect samengaan met een eenvoudige tomatensaus of traditionele bolognesesaus. Penne, met hun cilindrische vorm en schuine sneden, zijn ideaal voor het vasthouden van dikkere sauzen, zoals arrabbiata of carbonara, of in dit heerlijke recept met kip, paprika en courgette.

Lasagne, met zijn gelaagde constructie van pasta, vlees, kaas en saus, is een klassiek ovengerecht dat altijd een favoriet is. Rigatoni, buisvormige pasta, is perfect voor gerechten met rijke en romige sauzen, zoals amatriciana.

Linguine en fettuccine zijn lintpasta’s die goed samengaan met zeevruchten, roomsausen of pesto. Tortellini en ravioli zijn gevulde pasta’s die heerlijk zijn in een bouillon of met een smakelijke saus.

De klassieke Italiaanse pasta’s worden vaak gemaakt met verse ingrediënten, zoals eieren en tarwemeel, waardoor ze een rijke smaak en een al dente textuur hebben.

De keuze van sauzen en toppings is oneindig: van eenvoudige basilicumpesto en aglio e olio (olie en knoflook) tot complexe sauzen zoals puttanesca, alla Norma en cacio e pepe. Elke regio in Italië heeft zijn eigen specialiteiten en regionale variaties van pasta.

Waar komt pesto vandaan?

Pesto komt oorspronkelijk uit de regio Ligurië, in het noordwesten van Italië. Het is een saus gemaakt van basilicumblaadjes, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas, pecorino kaas en olijfolie en zet je zelf binnen een handomdraai op tafel. Pesto wordt vaak geserveerd met pasta, zoals trofie of linguine, en is een kenmerkend gerecht uit de Ligurische keuken, ook wel bekend als pasta pesto.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via