Thuis uit eten: maak je eigen thuis restaurant
Lifestyle

Thuis uit eten: maak je eigen thuis restaurant

We missen het allemaal, lekker een avondje uit eten. Hoe heerlijk is het ook om aan tafel te gaan zitten en nieuwe gerechten te proberen (of voor je vaste favoriet te gaan?). We weten niet wanneer dit weer mogelijk zal zijn, maar thuis uit eten kan gelukkig nog wel! Hierbij een aantal tips hoe je de ‘restaurant at home’ ervaring kan creëren.

Zorg voor sfeer
Voor een leuke avond is een goede sfeer erg belangrijk. Haal je mooiste servies uit je kast, poets je bestek en glazen, zet wat kaarsjes op tafel en trek je mooiste kleding uit de kast. Doe gewoon net alsof je écht naar een restaurant zou gaan. Een rustig muziekje op de achtergrond doet ook veel voor de sfeer.

Je favoriete eten
In deze tijd zijn er veel lokale restaurants waar je eten kan afhalen. Grote kans dat jouw favoriete restaurant dit ook doet! Bestel hier je lievelingsgerechtjes en maak ze thuis af. Vergeet dan ook zeker de presentatie van het gerecht niet. Kijk hier voor wat inspiratie.

Zelf koken
Maar misschien vind je het wel heel leuk om je een beetje uit te sloven in de keuken. Stel dan zelf een heerlijk menu samen. Om er echt een restaurantgevoel aan te geven, kan je kiezen voor een meergangen menu of recepten van jouw favoriete chef. Ook kan je zelf menukaartjes maken, om je gedekte tafel helemaal restaurant waardig te maken. Lees ook deze blog voor wat inspiratie!

Thema-avond
Ook leuk, maak er een thema-avond van. Denk bijvoorbeeld aan Spaanse tapas, Italiaanse pasta’s of juist oud-Hollandse gerechten. Zet muziek aan die past bij je gekozen thema, pas je servies wat aan en je waant je helemaal in jouw gekozen thema. Maak bijvoorbeeld onze Italiaanse bruschetta, onze verschillende pintxo’s of onze heerlijke kaasplank.

Italiaanse Bruschetta

Thuis uit eten: maak je eigen thuis restaurant

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via