Eatertainment komt naar je toe!

Steeds meer evenementen door het hele land.

Okonomiyaki van Alma

Restaurant Alma

Alma Bodega Oisterwijk
Bij deze in Oisterwijk gelegen eetgelegenheid draait alles om kwaliteit en gastvrijheid. Alma Bodega heeft een toegankelijke bistrostijl en biedt de mogelijkheid tot lunch, diner of een goed glas wijn gecombineerd met smaakvolle hapjes. Naast de bodega heeft Alma ook een fine-dining restaurant, waar je terecht kunt elegante gerechten in een gastvrije setting. Chef-kok Wouter van Laarhoven is verantwoordelijk voor de bereiding van de lekkerste, authentieke gerechten. Gegarandeerd genieten!

Bestellen of zelf aan de slag?
Bij Alma kun je op dit moment ook terecht voor thuismenu’s. Uit een selectie van overheerlijke bites en gerechten stel je zelf een heerlijk menu samen. Van makkelijke ready-to-eat voorgerechten tot koude en warme hoofdgerechten. Stuk voor stuk onweerstaanbaar! Bovendien hebben wij het geluk om een van de geheime recepten van chef-kok Wouter van Laarhoven met jullie te delen. Zijn populaire gerecht okonomiyaki, een Japanse hartige omelet, maak je dankzij het recept ook heel eenvoudig thuis. Ga je liever eropuit? Maak dan een reservering bij het restaurant.

Okonomiyaki
Okonomiyaki is een Japanse hartige omelet. In deze goedgevulde omelet komt alles samen: zoet, zout, knapperig én romig. Deze variant is gevuld met spitskool en diverse ingrediënten die je bij de toko vindt, zoals de dashi bouillonpoeder en furikake.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding10 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten beslag
 160 gr dashi bouillon
 25 gr sojasaus
 10 gr limoensap
 5 eieren
 1 ½ tl bakpoeder
 6 gr cayennepeper
 120 gr bloem
Ingrediënten okonomiyaki
 300 gr spitskool, dun gesneden
 Scheutje olie
 Kewpie mayonaise
 Furikake
 Bosui
 Koriander
 Bonito flakes
Extra keukenbenodigdheden
 Staafmixer

Bereidingswijze
1

Doe voor het beslag alle ingrediënten in een kom en mix dit met een staafmixer.

2

Voeg de spitskool toe en zorg ervoor dat de spitskool volledig ondergedompeld is in het beslag. Laat dit 30 min. in de koelkast staan of totdat de kool zacht geworden is.

3

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verwarm een scheutje olie in de pan.

4

Pak met een tang een deel spitskool en verdeel dit door de pan. Giet waar nodig nog wat beslag in de pan. Bak de omelet aan beide kanten mooi goudbruin.

5

Maak de okonomiyaki af met kewpie mayonaise, furikake, bosui, koriander en bonito flakes naar smaak.

Ingrediënten

Ingrediënten beslag
 160 gr dashi bouillon
 25 gr sojasaus
 10 gr limoensap
 5 eieren
 1 ½ tl bakpoeder
 6 gr cayennepeper
 120 gr bloem
Ingrediënten okonomiyaki
 300 gr spitskool, dun gesneden
 Scheutje olie
 Kewpie mayonaise
 Furikake
 Bosui
 Koriander
 Bonito flakes
Extra keukenbenodigdheden
 Staafmixer

Instructies

Bereidingswijze
1

Doe voor het beslag alle ingrediënten in een kom en mix dit met een staafmixer.

2

Voeg de spitskool toe en zorg ervoor dat de spitskool volledig ondergedompeld is in het beslag. Laat dit 30 min. in de koelkast staan of totdat de kool zacht geworden is.

3

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verwarm een scheutje olie in de pan.

4

Pak met een tang een deel spitskool en verdeel dit door de pan. Giet waar nodig nog wat beslag in de pan. Bak de omelet aan beide kanten mooi goudbruin.

5

Maak de okonomiyaki af met kewpie mayonaise, furikake, bosui, koriander en bonito flakes naar smaak.

Okonomiyaki van Alma

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.