Rijstomelet Met Garnalen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Rijstomelet met garnalen

Deze stevige omelet is goed gevuld met onder andere rijst en garnalen en wordt op smaak gebracht met sojasaus, oestersaus en sesamolie. De foe yong hai saus maak je helemaal zelf en is een heerlijke toevoeging aan deze rijstomelet.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept rijstomelet met garnalen

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kluts de eieren en meng met de kookroom, sojasaus, oestersaus en sesamolie. Snijd 1/2 van de bosuitjes in ringen en roer deze samen met de rijst door het eimengsel.
2
Verhit wat olie in een ovenbestendige pan en bak hierin het eiermengsel circa 1 min. Roer af en toe door. Plaats de pan in het midden van de oven en bak het eiermengsel in 10 à 15 min. gaar.
3
Verhit ondertussen in een kleine koekenpan een scheutje olie. Bak hierin de garnalen in 3 à 5 min. gaar.
4
Meng de tomatenketchup, gembersiroop, ketjap, chilisaus en vissaus tot een foe yong hai saus.
5
Pluk de blaadjes van de takjes koriander, snijd de overige bosuitjes in dunne reepjes en snijd de limoen in partjes.
6
Serveer de omelet met de foe yong hai saus, garnalen, blaadjes koriander, bosui en sesamzaadjes. Garneer met een partje limoen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Selderij
  • Weekdieren
  • Schaaldieren
  • Melk
  • Soja
  • Vis
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

W
Wibe
Beste mensen, Heerlijk, al die gerechten en drankjes! Fijn dat er steeds bij de recepten staat hoeveel tijd het kost deze te maken. Wat ik ook fijn zou vinden, is dat er nog genoemd wordt hoeveel kcal (en het liefst ook het aantal vetten, eiwitten en koolhydraten) het gerecht bevat. Dan kan ik namelijk beter bepalen welk hoofdgerecht ik met welke lunch combineer om aan het eind van de dag terug te kunnen kijken op een goede balans tussen energie inname en verbruik. Vr groeten, Wibe
S
Sebastiaan van Eatertainment
Hi Wibe, Bedankt voor je leuke reactie. En dank voor het delen van je tip! We werken momenteel hard aan het toevoegen van de voedingswaarden, vitaminen en allergenen. In het najaar voegen we dit in één keer toe voor alle recepten. Groet, Sebastiaan
E
Ernie
Heerlijk,gegeten met lekker veel sla, tomaat en komkommer erbij.
L
Lisa van Eatertainment
Hi Ernie, Wat fijn om te horen dat het is bevallen! Dat horen we graag! We vinden het ook altijd heel leuk als je foto's van het gemaakte recept met ons deelt op Instagram! Vergeet ons niet te taggen: @eatertainment.nl. Groet, Lisa
E
Edwin
Lijkt me heerlijk. Maar even een vraagje. Er wordt ketkap genoemd. Wat voor soort ketjap wordt hier bedoeld? Zoet, zout of iets anders?
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Edwin, Bedankt voor je vraag. In dit recept gebruiken we ketjap manis. Laat je ons weten hoe het gesmaakt heeft? :) Groet, Jennifer

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Ei
Rijst
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via