Rijstomelet Met Garnalen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Rijstomelet met garnalen

Deze stevige omelet is goed gevuld met onder andere rijst en garnalen en wordt op smaak gebracht met sojasaus, oestersaus en sesamolie. De foe yong hai saus maak je helemaal zelf en is een heerlijke toevoeging aan deze rijstomelet.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Rijstomelet met garnalen

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kluts de eieren en meng met de kookroom, sojasaus, oestersaus en sesamolie. Snijd 1/2 van de bosuitjes in ringen en roer deze samen met de rijst door het eimengsel.
2
Verhit wat olie in een ovenbestendige pan en bak hierin het eiermengsel circa 1 min. Roer af en toe door. Plaats de pan in het midden van de oven en bak het eiermengsel in 10 à 15 min. gaar.
3
Verhit ondertussen in een kleine koekenpan een scheutje olie. Bak hierin de garnalen in 3 à 5 min. gaar.
4
Meng de tomatenketchup, gembersiroop, ketjap, chilisaus en vissaus tot een foe yong hai saus.
5
Pluk de blaadjes van de takjes koriander, snijd de overige bosuitjes in dunne reepjes en snijd de limoen in partjes.
6
Serveer de omelet met de foe yong hai saus, garnalen, blaadjes koriander, bosui en sesamzaadjes. Garneer met een partje limoen.
Wijntip van Wijnvoordeel

Heerlijke wijntip bij dit gerecht

Deze Sauvignon Blanc van Scarànto gaat heel mooi samen met deze rijstomelet met garnalen. De wijn is gemaakt van sauvignon blanc-druiven uit 3 verschillende regio’s in Italië: Friuli Colli Orientali, Alto Adige en Veneto. Een heerlijke frisse, fruitige wijn die heel mooi past bij schaaldieren. De perfecte combinatie met dit gerecht!

Ontdekken wat jouw smaakprofiel is, zodat je wijnspijscombinaties kunt kiezen afgestemd op jouw smaak? Doe de test en ontvang 25% korting op je bestelling bij Wijnvoordeel.nl!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Schaaldieren
  • Selderij
  • Vis
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

E
Edwin 22 jul 2021
Lijkt me heerlijk. Maar even een vraagje. Er wordt ketkap genoemd. Wat voor soort ketjap wordt hier bedoeld? Zoet, zout of iets anders?
J
Jennifer van Eatertainment 23 jul 2021
Hi Edwin, Bedankt voor je vraag. In dit recept gebruiken we ketjap manis. Laat je ons weten hoe het gesmaakt heeft? :) Groet, Jennifer
E
Ernie 8 jun 2021
Heerlijk,gegeten met lekker veel sla, tomaat en komkommer erbij.
L
Lisa van Eatertainment 9 jun 2021
Hi Ernie, Wat fijn om te horen dat het is bevallen! Dat horen we graag! We vinden het ook altijd heel leuk als je foto's van het gemaakte recept met ons deelt op Instagram! Vergeet ons niet te taggen: @eatertainment.nl. Groet, Lisa
W
Wibe 3 jun 2021
Beste mensen, Heerlijk, al die gerechten en drankjes! Fijn dat er steeds bij de recepten staat hoeveel tijd het kost deze te maken. Wat ik ook fijn zou vinden, is dat er nog genoemd wordt hoeveel kcal (en het liefst ook het aantal vetten, eiwitten en koolhydraten) het gerecht bevat. Dan kan ik namelijk beter bepalen welk hoofdgerecht ik met welke lunch combineer om aan het eind van de dag terug te kunnen kijken op een goede balans tussen energie inname en verbruik. Vr groeten, Wibe
S
Sebastiaan van Eatertainment 3 jun 2021
Hi Wibe, Bedankt voor je leuke reactie. En dank voor het delen van je tip! We werken momenteel hard aan het toevoegen van de voedingswaarden, vitaminen en allergenen. In het najaar voegen we dit in één keer toe voor alle recepten. Groet, Sebastiaan

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via