chocolade schotsen
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Chocoladeschotsen van restjes chocolade

Heb je bij het maken van een recept (gesmolten) chocolade over? Gooi het niet weg, maar maak er chocoladeschotsen van! Ontzettend simpel en met je favoriete toppings ziet het er nog leuk uit ook. Lekker bij de thee of koffie!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept chocoladeschotsen van restjes chocolade

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Leg bakpapier op je werkblad.. Smelt de pure en witte chocolade apart van elkaar au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laagje kokend water.
2
Giet de pure chocolade op het bakpapier. Verdeel met een lepel (of in een spuitzak) wat slierten witte chocolade over de pure chocolade. ‘Swirl’ de witte chocolade met een satéprikker door de pure chocolade zodat er een mooi patroon ontstaat.
3
Giet de overige witte chocolade naast de pure chocolade. Garneer met sprinkles en laat de chocolade uitharden. Breek de chocolade in grove stukken.

Tip: Geen sprinkles in huis? Je kunt de schotsen ook versieren met fruithagel, hagelslag of speculooshagel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via