Siu Mai Gestoomde Chinese Dumpling
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Bevat vis

Siu mai (gestoomde Chinese dumpling)

Bekenden van de Oosterse keuken hebben het misschien wel eens gegeten: siu mai. Deze gestoomde Chinese dumplings worden verpakt in een siu mai velletje waarvan de bovenkant niet helemaal is dichtgevouwen. Probeer deze heerlijke hapjes vooral eens zelf te maken!

Tip: check ook zeker onze recepten voor gyoza dumplings en bapao.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept siu mai (gestoomde chinese dumpling)

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Wel de paddenstoelen in warm water. Hak de garnalen tot een grof gehakt en snijd de gewelde paddenstoelen fijn.
2
Meng alle ingrediënten in een ruime kom, gebruik hiervoor de helft van de wortelblokjes.
3
Vul de siu mai vellen met een ruime ijsbollenschep vulling. Vouw dicht en top af met de rest van de wortel. Stoom ze in een mandje op een stoompapiertje of op een bananenblad boven een pan met warm water.

Tip: check ook zeker onze recepten voor gyoza dumplings en bapao.

Wat is siu mai precies?

Siu mai is een Chinees dimsumgerecht dat bestaat uit een gestoomd deegvelletje gevuld met varkensvlees, garnalen, shiitake-paddenstoelen en soms ook andere ingrediënten zoals waterkastanjes, bamboescheuten en lente-uitjes. Het wordt vaak geserveerd met sojasaus en/of chilisaus en is een populaire lekkernij in de Chinese keuken. Siu mai wordt ook wel geschreven als shumai of shaomai.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Vis
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Borrelhapjes & snacks
Cuisine
Chinees
Soort
Dumplings
Voorkeuren
Bevat vlees
Bevat vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via