Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Siu mai (gestoomde Chinese dumpling)

Bekenden van de Oosterse keuken hebben het misschien wel eens gegeten: siu mai. Deze gestoomde Chinese dumplings worden verpakt in een siu mai velletje waarvan de bovenkant niet helemaal is dichtgevouwen. Probeer deze heerlijke hapjes vooral eens zelf te maken!

NiveauGemiddeld

Voorziet in10 Porties
Prep Tijd15 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 1 white fungus
 1 black fungus
 100 gr rauwe garnalen (diepvries)
 30 gr wortel, in kleine blokjes
 1 tl suiker
 200 gr half-om-halfgehakt
 2 bosuitjes, fijngesneden
 20 gr gember, fijn geraspt
 1 tl zout
 ½ tl gemalen peper
 10 ml sojasaus
 40 ml shaoxing rijstwijn
 40 ml sesamolie
 10 gr maïzena
 Siu mai vellen
Keukenbenodigdheden
 Kommetje
 Kom
 IJsbollenknijper
 Stoommandje met stoompapier (of bananenblad)
 Pan (om boven te stomen)

Bereidingswijze
1

Wel de paddenstoelen in warm water. Hak de garnalen tot een grof gehakt en snijd de gewelde paddenstoelen fijn.

2

Meng alle ingrediënten in een ruime kom, gebruik hiervoor de helft van de wortelblokjes.

3

Vul de siu mai vellen met een ruime ijsbollenschep vulling. Vouw dicht en top af met de rest van de wortel. Stoom ze in een mandje op een stoompapiertje of op een bananenblad boven een pan met warm water.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 white fungus
 1 black fungus
 100 gr rauwe garnalen (diepvries)
 30 gr wortel, in kleine blokjes
 1 tl suiker
 200 gr half-om-halfgehakt
 2 bosuitjes, fijngesneden
 20 gr gember, fijn geraspt
 1 tl zout
 ½ tl gemalen peper
 10 ml sojasaus
 40 ml shaoxing rijstwijn
 40 ml sesamolie
 10 gr maïzena
 Siu mai vellen
Keukenbenodigdheden
 Kommetje
 Kom
 IJsbollenknijper
 Stoommandje met stoompapier (of bananenblad)
 Pan (om boven te stomen)

Instructies

Bereidingswijze
1

Wel de paddenstoelen in warm water. Hak de garnalen tot een grof gehakt en snijd de gewelde paddenstoelen fijn.

2

Meng alle ingrediënten in een ruime kom, gebruik hiervoor de helft van de wortelblokjes.

3

Vul de siu mai vellen met een ruime ijsbollenschep vulling. Vouw dicht en top af met de rest van de wortel. Stoom ze in een mandje op een stoompapiertje of op een bananenblad boven een pan met warm water.

Siu mai (gestoomde Chinese dumpling)

Tip: check ook zeker onze recepten voor gyoza dumplings en bapao.

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.