Bekenden van de Oosterse keuken hebben het misschien wel eens gegeten: siu mai. Deze gestoomde Chinese dumplings worden verpakt in een siu mai velletje waarvan de bovenkant niet helemaal is dichtgevouwen. Probeer deze heerlijke hapjes vooral eens zelf te maken!
Wel de paddenstoelen in warm water. Hak de garnalen tot een grof gehakt en snijd de gewelde paddenstoelen fijn.
Meng alle ingrediënten in een ruime kom, gebruik hiervoor de helft van de wortelblokjes.
Vul de siu mai vellen met een ruime ijsbollenschep vulling. Vouw dicht en top af met de rest van de wortel. Stoom ze in een mandje op een stoompapiertje of op een bananenblad boven een pan met warm water.
Ingrediënten
Instructies
Wel de paddenstoelen in warm water. Hak de garnalen tot een grof gehakt en snijd de gewelde paddenstoelen fijn.
Meng alle ingrediënten in een ruime kom, gebruik hiervoor de helft van de wortelblokjes.
Vul de siu mai vellen met een ruime ijsbollenschep vulling. Vouw dicht en top af met de rest van de wortel. Stoom ze in een mandje op een stoompapiertje of op een bananenblad boven een pan met warm water.
Tip: check ook zeker onze recepten voor gyoza dumplings en bapao.
Laat een reactie achter