Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Yoghurt glaasjes met pindakaas-granola

Yoghurt glaasjes met pindakaas-granola

Zelf granola maken is zo gepiept. Ditmaal voegen we pindakaas toe voor heerlijke pindakaas-granola. Serveer de granola met yoghurt, jam en pindakaas in leuke glazen voor een luxe ontbijt.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd35 minuten

Ingrediënten granola
 250 gr havermout
 150 gr hazelnoten, grof gehakt
 25 gr pompoenpitten
 20 gr zonnebloempitten
 25 gr cranberries
 4 el honing
 1 el kaneel
 1 tl kardemom
 3 el zonnebloemolie
 2 el pindakaas
Ingrediënten yoghurt potjes
 250 ml volle Griekse yoghurt
 4 el blauwe bessen
 2 el pindakaas
Extra keuken benodigdheden
 2 glazen

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Meng alle ingrediënten van de granola in een kom en stort op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de granola 15-20 minuten. Schep halverwege om. Laat afkoelen zodat het knapperig wordt.

3

Schep in elk glas een paar eetlepels yoghurt en schep hierop een paar theelepels granola. Daarop de jam en pindakaas, gevolgd door weer een paar eetlepels yoghurt. Eindig met een flinke hoeveelheid granola.

Tip: Het recept voor de granola is meer dan dat je voor de yoghurt potjes gebuikt. Bewaar in een luchtdichte pot voor een voorraad zelfgemaakte pindakaas-granola.

Extra tip: je kan de pindakaas ook vervagen door een andere noten pasta.

Ingrediënten

Ingrediënten granola
 250 gr havermout
 150 gr hazelnoten, grof gehakt
 25 gr pompoenpitten
 20 gr zonnebloempitten
 25 gr cranberries
 4 el honing
 1 el kaneel
 1 tl kardemom
 3 el zonnebloemolie
 2 el pindakaas
Ingrediënten yoghurt potjes
 250 ml volle Griekse yoghurt
 4 el blauwe bessen
 2 el pindakaas
Extra keuken benodigdheden
 2 glazen

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Meng alle ingrediënten van de granola in een kom en stort op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de granola 15-20 minuten. Schep halverwege om. Laat afkoelen zodat het knapperig wordt.

3

Schep in elk glas een paar eetlepels yoghurt en schep hierop een paar theelepels granola. Daarop de jam en pindakaas, gevolgd door weer een paar eetlepels yoghurt. Eindig met een flinke hoeveelheid granola.

Tip: Het recept voor de granola is meer dan dat je voor de yoghurt potjes gebuikt. Bewaar in een luchtdichte pot voor een voorraad zelfgemaakte pindakaas-granola.

Extra tip: je kan de pindakaas ook vervagen door een andere noten pasta.

Yoghurt glaasjes met pindakaas-granola

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.