Friet, patat, fries – hoe je ze ook noemt, lekker zijn ze zeker. Wij kunnen zelf erg blij worden van een frietje mayo, maar soms mag het best iets extra’s zijn. Neem nu bijvoorbeeld deze ‘frachos’; een heerlijk alternatief voor de welbekende nacho’s.
Verwarm de oven voor op 200˚C. Schep de friet om met 2 el olie, leg op een bakplaat en bak 20 minuten. Schep na 10 minuten de friet om. Schep de friet over in een ovenschaal, verdeel de cheddar eroverheen en zet nog eens 10 minuten in de oven.
Verhit 1 el olie in een hapjespan en fruit de rode ui 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak rul. Bak de tacokruiden kort mee, voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel 10 minuten sudderen.
Haal de frachos uit de oven, schep de tacosaus, tomatenpartjes en guacamole eroverheen en garneer met de sour cream en koriander. Voeg naar smaak nog extra bosuiringetjes, gehakte rode peper en limoenpartjes toe!
Ingrediënten
Instructies
Verwarm de oven voor op 200˚C. Schep de friet om met 2 el olie, leg op een bakplaat en bak 20 minuten. Schep na 10 minuten de friet om. Schep de friet over in een ovenschaal, verdeel de cheddar eroverheen en zet nog eens 10 minuten in de oven.
Verhit 1 el olie in een hapjespan en fruit de rode ui 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak rul. Bak de tacokruiden kort mee, voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel 10 minuten sudderen.
Haal de frachos uit de oven, schep de tacosaus, tomatenpartjes en guacamole eroverheen en garneer met de sour cream en koriander. Voeg naar smaak nog extra bosuiringetjes, gehakte rode peper en limoenpartjes toe!
*Zelf guacamole maken? Nodig: 1 sjalot, ½ limoen, 1 rode peper, 1 teentje knoflook, 1 tomaat, 2 avocado’s, peper en zout. Snipper de sjalot, pers de halve limoen uit, hak de rode peper en knoflook fijn, verwijder de zaadlijsten uit de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de avocado’s, haal de pit eruit en prak het vruchtvlees grof. Meng de avocado met de rest van de ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.
Bekijk ook deze leuke recepten
Heb jij toch liever een schaal vol met lekkere nacho’s? Ook daar hebben wij heerlijke recepten voor. Probeer bijvoorbeeld eens onze Affligem tuna melt nacho’s, Nachoschotel met geweldige guacamoles en Affligem borrelplank!
Lijkt mij heerlijk. Ik ga het vanavond direct maken. Ik ben heel erg benieuwd. Nog een voordeel voor mij. Alle ingrediënten zijn in Spanje te koop. Dat lukt niet altijd met jullie recepten.
Hi Natasja,
Wat leuk! En fijn dat je alle ingrediënten kunt vinden in Spanje. 🙂 Ik ben erg benieuwd naar het resultaat, je kunt eventueel een foto met ons delen via onze Instagram @eatertainment.nl of Facebook Eatertainment.
Eet smakelijk!
Jennifer
Was heerlijk!!! Aanrader, die gaan we vaker maken. Wij hebben de extra sterke geraspte chedder kaas gebruikt(4). Geeft net wat extra pit. Helaas geen foto’s, ik heb geen social media.
Wat onwijs leuk om te horen Natasja! Persoonlijk vind ik deze Frachos ook mega lekker :).
De volgende keer mag je de foto’s ook met ons delen per mail natuurlijk! Deze mag je als je wilt sturen naar marketing@eatertainment.nl, wij worden altijd blij van foto’s van de Eatertainment recepten die je thuis hebt gemaakt.
Maak er een mooi weekend van,
Sebastiaan