Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Frachos (nacho-frietjes) met guacamole

Nachos

Friet, patat, fries – hoe je ze ook noemt, lekker zijn ze zeker. Wij kunnen zelf erg blij worden van een frietje mayo, maar soms mag het best iets extra’s zijn. Neem nu bijvoorbeeld deze ‘frachos’; een heerlijk alternatief voor de welbekende nacho’s.

NiveauGemiddeld

Voorziet in4 Porties
Voorbereiding5 minutenKooktijd25 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 700 gr verse Franse friet
 3 el raapzaad- of zonnebloemolie
 150 gr cheddar, geraspt
 1 rode ui, gesnipperd
 300 gr rundergehakt
 1 zakje taco seasoning mix
 1 blik tomatenblokjes à 400 gram
 150 gr cherrytomaten, in partjes
 150 gr guacamole*
 125 gr sour cream
 10 gr koriander, grof gehakt
 Eventueel ter garnering: bosui, rode peper, limoen
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Ovenschaal
 Hapjespan

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200˚C. Schep de friet om met 2 el olie, leg op een bakplaat en bak 20 minuten. Schep na 10 minuten de friet om. Schep de friet over in een ovenschaal, verdeel de cheddar eroverheen en zet nog eens 10 minuten in de oven.

2

Verhit 1 el olie in een hapjespan en fruit de rode ui 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak rul. Bak de tacokruiden kort mee, voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel 10 minuten sudderen.

3

Haal de frachos uit de oven, schep de tacosaus, tomatenpartjes en guacamole eroverheen en garneer met de sour cream en koriander. Voeg naar smaak nog extra bosuiringetjes, gehakte rode peper en limoenpartjes toe!

Ingrediënten

Ingrediënten
 700 gr verse Franse friet
 3 el raapzaad- of zonnebloemolie
 150 gr cheddar, geraspt
 1 rode ui, gesnipperd
 300 gr rundergehakt
 1 zakje taco seasoning mix
 1 blik tomatenblokjes à 400 gram
 150 gr cherrytomaten, in partjes
 150 gr guacamole*
 125 gr sour cream
 10 gr koriander, grof gehakt
 Eventueel ter garnering: bosui, rode peper, limoen
Keukenbenodigdheden
 Oven
 Ovenschaal
 Hapjespan

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200˚C. Schep de friet om met 2 el olie, leg op een bakplaat en bak 20 minuten. Schep na 10 minuten de friet om. Schep de friet over in een ovenschaal, verdeel de cheddar eroverheen en zet nog eens 10 minuten in de oven.

2

Verhit 1 el olie in een hapjespan en fruit de rode ui 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak rul. Bak de tacokruiden kort mee, voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel 10 minuten sudderen.

3

Haal de frachos uit de oven, schep de tacosaus, tomatenpartjes en guacamole eroverheen en garneer met de sour cream en koriander. Voeg naar smaak nog extra bosuiringetjes, gehakte rode peper en limoenpartjes toe!

Frachos (nacho-frietjes) met guacamole

*Zelf guacamole maken? Nodig: 1 sjalot, ½ limoen, 1 rode peper, 1 teentje knoflook, 1 tomaat, 2 avocado’s, peper en zout. Snipper de sjalot, pers de halve limoen uit, hak de rode peper en knoflook fijn, verwijder de zaadlijsten uit de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de avocado’s, haal de pit eruit en prak het vruchtvlees grof. Meng de avocado met de rest van de ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.

Heb jij toch liever een schaal vol met lekkere nacho’s? Ook daar hebben wij heerlijke recepten voor. Probeer bijvoorbeeld eens onze Affligem tuna melt nacho’s, Nachoschotel met geweldige guacamoles en Affligem borrelplank!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.