Gezonde snackreep met avocado, chocolade & banaan

gezonde snackreep met avocado en chocolade

Hoe vrolijk ziet deze groene reep eruit? Het is een lekker tussendoortje of dessert, getopt met chocolade en decoraties die je lekker vindt. Denk aan grof zeezout, eetbare bloemblaadjes of gehakte nootjes. De ingrediënten maken het tot een voedzame snackreep, ideaal als je even wat energie kunt gebruiken. 

NiveauGemiddeld

Voorziet in10 Porties
Prep Tijd10 minutenTotale Tijd2 uren

Ingrediënten
 1 avocado
 150 gr kokosrasp
 100 ml honing
 100 gr banaan
 125 ml kokosolie
 100 gr pure chocolade
 Toppings naar keuze, bijvoorbeeld: cranberry's, geraspte kokos, bijenpollen, gehakte noten, eetbare bloemblaadjes of grof zeezout
Keukenbenodigdheden
 Keukenmachine, staafmixer of blender
 Bakblik van 20 x 15 cm

Bereidingswijze
1

Smelt de kokosolie en de honing in een pan tot het geheel lauwwarm is. Pureer vervolgens de avocado en banaan in een keukenmachine tot een gladde massa. Voeg hier de honing, kokosolie en de kokosrasp aan toe tot dit een gladde groene massa vormt.

2

Bekleed een bakblik (20 x 15 cm) of plastic bak met bakpapier. Stort de massa in het bakblik en duw dit stevig aan. Smelt de chocolade en smeer deze uit over de groene bodem. Strooi hier wat kokos en fijngesneden cranberry’s overheen. Laat het geheel 2 uur opstijven in de koelkast.

3

Snijd van de plaat mooie repen met een scherp mes en garneer de repen met blokjes avocado en banaan.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 avocado
 150 gr kokosrasp
 100 ml honing
 100 gr banaan
 125 ml kokosolie
 100 gr pure chocolade
 Toppings naar keuze, bijvoorbeeld: cranberry's, geraspte kokos, bijenpollen, gehakte noten, eetbare bloemblaadjes of grof zeezout
Keukenbenodigdheden
 Keukenmachine, staafmixer of blender
 Bakblik van 20 x 15 cm

Instructies

Bereidingswijze
1

Smelt de kokosolie en de honing in een pan tot het geheel lauwwarm is. Pureer vervolgens de avocado en banaan in een keukenmachine tot een gladde massa. Voeg hier de honing, kokosolie en de kokosrasp aan toe tot dit een gladde groene massa vormt.

2

Bekleed een bakblik (20 x 15 cm) of plastic bak met bakpapier. Stort de massa in het bakblik en duw dit stevig aan. Smelt de chocolade en smeer deze uit over de groene bodem. Strooi hier wat kokos en fijngesneden cranberry’s overheen. Laat het geheel 2 uur opstijven in de koelkast.

3

Snijd van de plaat mooie repen met een scherp mes en garneer de repen met blokjes avocado en banaan.

Gezonde snackreep met avocado, chocolade & banaan

Tip! Houd een groot, scherp mes onder een hete kraan, droog met een schone, droge theedoek en snijd dan de snackreep. Herhaal na elke snede. Je zult zien dat het snijden veel makkelijker gaat en dat de chocolade minder snel breekt.

Op zoek naar meer inspiratie voor andere, lekkere tussendoortjes? Kijk dan hier voor meer recepten!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.