Paasbrunch plank van Simone's Kitchen
Lifestyle

Brunch plank van Simone’s Kitchen

Serveer je brunch eens op een goedgevulde plank. De ‘sharing’ plank wordt gevuld met allerlei lekkernijen voor een gezellige ochtend met vrienden en/of familie. Zet de plank op tafel, schuif aan en geniet samen van al het lekkers op de plank! Simone van Simone’s Kitchen heeft de recepten zorgvuldig voor je bereid, ze stelt zich graag aan je voor:

Hoi! Ik ben Simone en eten is het centrale thema in mijn leven. Behalve dat ik schrijf over eten op Simone’s Kitchen (waar ik in 2013 mee ben begonnen) ben ik foodfotograaf, heb ik al meer dan 80 kookboeken gefotografeerd en werk ik voor diverse merken. Recepten ontwikkelen vind ik ontzettend leuk om te doen en ik zoek daarbij altijd de balans op tussen gezond, makkelijk én lekker. Deze brunch plank is gevuld met 6 makkelijke én snelle recepten, perfect voor bijvoorbeeld de paasbrunch.

6 supermakkelijke recepten voor de brunch

Mini trifle met aardbeienjam, vanillevla en frambozen
Een simpel maar superlekker dessertje op tafel zetten? Dat doe je met dit recept! Deze trifle is binnen een kwartiertje klaar en is ook leuk om samen met de kinderen te maken. Ga je dit recept maken met Pasen? Top de trifle dan af met een paaseitje of paashaasje.

Gevulde eieren met asperge
Gevulde eieren, wie houdt hier niet van? Je kan er allerlei variaties op maken, wij gaan voor een gevuld eitje met groene asperge. Wil jij de borrelplank vullen met meerdere variaties? Top dan bijvoorbeeld eens af met gerookte zalm of uitgebakken chorizo.

Mini tosti met geitenkaas en prosciutto
Met een tosti zit je altijd goed! Deze heerlijke tosti is gemaakt met geitenkaas en prosciutto en is ideaal om als borrelhapje te serveren. De romige geitenkaas en de zoutige prosciutto vormen een hemelse combinatie!

Bladerdeegtaartjes met roomkaas en gerookte zalm
Deze overheerlijke bladerdeegtaartjes staan in een mum van tijd op tafel en zijn supersimpel te maken. De bladerdeegbakjes kun je van tevoren klaarmaken zodat je ze alleen nog hoeft te vullen als de visite er is. Lekker met zachte roomkaas en gerookte zalm.

Mini broodpudding met lemoncurd en aardbeien
Broodpudding is een echt klassieker. Heerlijk zoet en romig, en ideaal om sneetjes oud brood mee op te maken. Wij maken hem met brioche brood voor een nog vollere smaak en combineren dit lemon curd en verse aardbeien. Verras je familie met deze perfecte voorjaarslekkernij!

Simpele bruschetta met groene aspergetips
Deze stokbroodjes zijn heerlijk belegd met kleurige cherrytomaatjes en aspergetips. Rooster het brood eventueel nog voor een extra knapperig effect. Maak af met een smaakvolle balsamico glaze en je hebt binnen no-time een overheerlijk borrelhapje klaargemaakt.

Borrelplank pasen

Vullen van de plank

Ingrediënten als brood en beleg zijn onmisbaar voor de brunch. Vul de plank naast de recepten met:

  • Broodjes
  • Beleg
  • Snackgroenten
  • Notenmix naar keuze
  • Gekookte eieren
  • Jus d’orange
  • Druiven
  • Dip sticks

 

Vul de plank eerst met de gerechtjes, vul de gaten tussen de gerechtjes op met de overige snacks. Maak de plank af met je favoriete lentebloemen voor een vrolijke touch.

Onmisbaar bij de paasbrunch

Iets wat niet mag missen bij het paasontbijt of -lunch zijn matzes, neutrale crackertjes met maar weinig vet en zout. Hoewel ze vaak worden geserveerd met boter en suiker, hebben wij een zoete variant voor je klaarstaan.

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Gemaakt door Eatertainment

Delen via