• Home
  • Lifestyle
  • Restjes opmaken? Zo kook je met wat je nog in huis hebt!
Vegetarische quiche met pompoen, spinazie en feta
Lifestyle

Restjes opmaken? Zo kook je met wat je nog in huis hebt!

Ken je dat: je ziet een lekker recept, haalt alle ingrediënten in huis, gaat aan de slag en vervolgens heb je wat restjes over. Denk aan groenten als een halve paprika, maar ook aan gekookte pasta of rijst omdat je toch ietsjes meer wilde koken. Deze ingrediënten kan je weggooien, maar nog beter is het om te koken met restjes! Op deze manier geef je je kliekjes een tweede kans en creëer je de lekkerste recepten. Weet je niet goed hoe je restjes kan opmaken? In deze blog ontdek je hoe je kookt met wat je nog in huis hebt!

Koken met restjes uit de koelkast

Wanneer je de koelkast opentrekt, heb je vast iets liggen waarvan de houdbaarheidsdatum langzaam maar zeker verstrijkt. Vaak zijn het verse producten als zuivel of groenten die snel over datum gaan. In plaats van laten staan, kan je ook iets lekkers maken met deze producten. Voeg het bijvoorbeeld toe aan een soep, verwerk het in een salade of maak er een hartige taart mee. Ook met overgebleven brood of croissantjes maak je heerlijke nieuwe creaties, denk aan french toast en broodpudding. Genoeg manieren om te koken met restjes! 

frittata

Makkelijk en snel: frittata

Wat ons betreft is een frittata recept hét gerecht om je overgebleven ingrediënten te verwerken. Of je nu je overgebleven pasta, restjes groenten of vlees gebruikt, in een frittata kan je alles kwijt. Kies voor een goede basis en vul je recept frittata aan met bijvoorbeeld tomaat, olijven, spekjes en kaas. Heerlijk als makkelijke avondmaaltijd, maar ook zeker geschikt als lunch recept.

quiche met rode biet en brie

Quiche recept

Een ander gerecht wat perfect is voor je restjes, is een quiche. Met quiche recepten kan je alle kanten op. Of je nu kiest voor een klassieke quiche Lorraine, liever een quiche met prei en spek maakt of gaat voor een variant met groenten zoals deze quiche broccoli of quiche met spinazie, zo’n hartige taart is hoe dan ook een goed idee. Kies een goede basis en vul aan met je restjes uit de groentelade!  

Gezond Bananenbrood

Bananenbrood recepten

Heb je bananen in de fruitschaal liggen die overrijp zijn? Gooi ze niet weg, maar kies ervoor om een bananenbrood te maken! Je overrijpe bananen geven namelijk een natuurlijke zoete touch aan je bananenbrood. Kies voor een bananenbrood havermout of ga voor gezonde bananenbrood zonder toegevoegde suikers voor een voedzaam tussendoortje. 

Kaasfondue recept

Heel de week lekker gekookt, maar veel restjes over? Gebruik ze dan voor een kaasfondue met kliekjes! Van gebakken champignons en gekookte krieltjes tot overgebleven focaccia en stokbrood, kaasfondue maken is de oplossing voor kliekjes. Smelt je favoriete kaas en dippen maar! 

Sandwich van overgebleven focaccia

Uitgepakt met de vrijdagmiddagborrel en nu focaccia over? Maak er een lekker focaccia recept mee, zoals een focaccia broodje! Door de focaccia opnieuw te grillen, wordt het weer lekker knapperig. Top af met je favoriete toppings of verzamel je restjes bij elkaar en maak er een heerlijke focaccia sandwich van.  

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via