Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang de nieuwste recepten en tips in je inbox.

Kabeljauw met salsa van sinaasappel, tomaat en olijven

Kabeljauw met salsa van sinaasappel, tomaat en olijven

Ooit gehoord van het mediterrane dieet? Mensen rond de Middellandse zee zijn over het algemeen gezonder en leven langer dan de gemiddelde Nederlander. Een van de redenen: ze eten veel vaker olijven. Dankzij de onverzadigde vetten verkleint dit de kans op hart- en vaatziekten! Wij verwerken olijven in deze verrassende salsa.

NiveauGemiddeld

Voorziet in2 Porties
Voorbereiding15 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 1 sinaasappel
 3 Romatomaten
 60 gr zwarte olijven
 1 teentje knoflook
 1 el olijfolie
 1 takje munt
 300 gr krieltjes
 Klontje boter
 Peper en zout
 1 tl gedroogde peterselie
 2 kabeljauwhaasjes (250 à 300 gr)

Bereidingswijze
1

Schil de sinaasappel en verwijder zoveel mogelijk van de vliesjes. Verdeel de sinaasappel in partjes en snijd de parten in stukjes van ongeveer 1 à 2 cm. Probeer tijdens het snijden het sap van de sinaasappel op te vangen in een kom.

2

Snijd de tomaten in parten en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Voeg de stukjes sinaasappel en tomaat toe aan de kom met het sinaasappelsap. Snijd de olijven in plakjes en voeg toe aan de salsa.

3

Snijd het teentje knoflook fijn. Voeg samen met de olijfolie toe aan de salsa. Versnipper de blaadjes van het takje munt boven de kom en meng het geheel.

4

Schil de krieltjes, kook 7 min. in ruim water en giet af. De aardappelen hoeven niet volledig gaar te zijn. Verwarm een klontje boter in een pan en bak de krieltjes. Breng op smaak met peper, zout en peterselie.

5

Breng de kabeljauwhaasjes op smaak met peper en zout en bak de vis ongeveer 5 min. per kant tot deze gaar is.

6

Serveer de kabeljauwhaasjes samen met de gebakken krieltjes en schep hier de salsa overheen.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 sinaasappel
 3 Romatomaten
 60 gr zwarte olijven
 1 teentje knoflook
 1 el olijfolie
 1 takje munt
 300 gr krieltjes
 Klontje boter
 Peper en zout
 1 tl gedroogde peterselie
 2 kabeljauwhaasjes (250 à 300 gr)

Instructies

Bereidingswijze
1

Schil de sinaasappel en verwijder zoveel mogelijk van de vliesjes. Verdeel de sinaasappel in partjes en snijd de parten in stukjes van ongeveer 1 à 2 cm. Probeer tijdens het snijden het sap van de sinaasappel op te vangen in een kom.

2

Snijd de tomaten in parten en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Voeg de stukjes sinaasappel en tomaat toe aan de kom met het sinaasappelsap. Snijd de olijven in plakjes en voeg toe aan de salsa.

3

Snijd het teentje knoflook fijn. Voeg samen met de olijfolie toe aan de salsa. Versnipper de blaadjes van het takje munt boven de kom en meng het geheel.

4

Schil de krieltjes, kook 7 min. in ruim water en giet af. De aardappelen hoeven niet volledig gaar te zijn. Verwarm een klontje boter in een pan en bak de krieltjes. Breng op smaak met peper, zout en peterselie.

5

Breng de kabeljauwhaasjes op smaak met peper en zout en bak de vis ongeveer 5 min. per kant tot deze gaar is.

6

Serveer de kabeljauwhaasjes samen met de gebakken krieltjes en schep hier de salsa overheen.

Kabeljauw met salsa van sinaasappel, tomaat en olijven

Probeer ook eens onze kabeljauwhaas met bietenhummus en kruidensalade.

Wijntip van Yves

Wijntip van Yves

Domaine de la Baume Viognier Elisabeth 2019: Bij dit gerecht kies ik voor deze droge, licht houtgerijpte viognier uit het zuiden van Frankrijk. De ondertoon van sinaasappel in deze wijn zorgt voor een goede balans.

Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.