Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang wekelijks receptinspiratie in je mailbox.

Limoen-kokosrepen en hibiscus-chai thee

Deze repen zien er heerlijk uit en zijn makkelijk zelf te maken! Je moet wel even geduld hebben, want tussendoor moet de vulling 40 minuten in de vriezer, maar in die tijd kun je genoeg andere dingen doen, zoals de heerlijke hibiscus-chai thee zetten. Een mooie bijkomstigheid van deze repen; ze bevatten geen geraffineerde suikers.

NiveauGemiddeld

Voorziet in8 Porties
Voorbereiding20 minutenKooktijd1 uur 10 minutenTotale Tijd1 uur 30 minuten

Ingrediënten
 150 gr cashewnoten
 120 ml kokosmelk
 50 gr kokosrasp
 1 tl honing
 ½ tl vanille extract
 1,50 el plantaardige boter
 40 gr kokosolie
 1 limoen (schil en sap)
 ½ citroen (sap)
 2 el pure ahornsiroop
 200 gr pure chocolade
Hibiscus-chai thee
 5 plakjes gember
 2 hibiscus blaadjes
 6 rode peperkorrels
 1 steranijs
 1 kaneelstokje
 2 kardemom peulen
 1 tl zwarte thee
 500 ml heet water
Extra keukenbenodigdheden
 Bakblik

Bereidingswijze
1

Laat de cashewnoten 30-40 min weken in een badje met kokend water. Meng ondertussen voor de kokosbodem 60 ml kokosmelk, kokosrasp, honing, vanille-extract, halve el gesmolten plantaardige boter en 30 gr kokosolie door elkaar.

2

Verdeel in een cakeblik het kokosmengsel over een met bakpapier bedekte bodem. Druk aan met de achterkant van een lepel. Zet vervolgens in de koelkast.

3

Giet de cashewnoten af en pureer deze in de blender samen met het limoensap, citroensap, 60 ml kokosmelk, ahornsiroop, 1 el gesmolten plantaardige boter en 10 gr kokosolie tot een mengsel zonder klontjes. Giet de crème over de kokos laag en besprenkel limoenschil eroverheen. Zet het bakblik voor 40 minuten in de vriezer. Snijd daarna in 8 gelijke repen.

4

Smelt voor de garnering de pure chocolade au bain-marie en leg de repen één voor één met de kokoslaag naar beneden in de gesmolten chocolade. Bedek de hele reep met chocolade. Haal de repen voorzichtig met twee vorken uit de chocolade en leg op een rek. Laat de repen uitharden op bakpapier.

Bereidingswijze hibiscus-chai thee
5

Voeg alle ingrediënten samen in een fles met heet water. Laat de thee tot 5 minuten trekken.

Tip: neem de thee en de repen mee tijdens een wandeling! Pak de repen in een bijenwasdoek, deze kun je later nogmaals gebruiken.

Ingrediënten

Ingrediënten
 150 gr cashewnoten
 120 ml kokosmelk
 50 gr kokosrasp
 1 tl honing
 ½ tl vanille extract
 1,50 el plantaardige boter
 40 gr kokosolie
 1 limoen (schil en sap)
 ½ citroen (sap)
 2 el pure ahornsiroop
 200 gr pure chocolade
Hibiscus-chai thee
 5 plakjes gember
 2 hibiscus blaadjes
 6 rode peperkorrels
 1 steranijs
 1 kaneelstokje
 2 kardemom peulen
 1 tl zwarte thee
 500 ml heet water
Extra keukenbenodigdheden
 Bakblik

Instructies

Bereidingswijze
1

Laat de cashewnoten 30-40 min weken in een badje met kokend water. Meng ondertussen voor de kokosbodem 60 ml kokosmelk, kokosrasp, honing, vanille-extract, halve el gesmolten plantaardige boter en 30 gr kokosolie door elkaar.

2

Verdeel in een cakeblik het kokosmengsel over een met bakpapier bedekte bodem. Druk aan met de achterkant van een lepel. Zet vervolgens in de koelkast.

3

Giet de cashewnoten af en pureer deze in de blender samen met het limoensap, citroensap, 60 ml kokosmelk, ahornsiroop, 1 el gesmolten plantaardige boter en 10 gr kokosolie tot een mengsel zonder klontjes. Giet de crème over de kokos laag en besprenkel limoenschil eroverheen. Zet het bakblik voor 40 minuten in de vriezer. Snijd daarna in 8 gelijke repen.

4

Smelt voor de garnering de pure chocolade au bain-marie en leg de repen één voor één met de kokoslaag naar beneden in de gesmolten chocolade. Bedek de hele reep met chocolade. Haal de repen voorzichtig met twee vorken uit de chocolade en leg op een rek. Laat de repen uitharden op bakpapier.

Bereidingswijze hibiscus-chai thee
5

Voeg alle ingrediënten samen in een fles met heet water. Laat de thee tot 5 minuten trekken.

Tip: neem de thee en de repen mee tijdens een wandeling! Pak de repen in een bijenwasdoek, deze kun je later nogmaals gebruiken.

Limoen-kokosrepen en hibiscus-chai thee

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.