Deze repen zien er heerlijk uit en zijn makkelijk zelf te maken! Je moet wel even geduld hebben, want tussendoor moet de vulling 40 minuten in de vriezer, maar in die tijd kun je genoeg andere dingen doen, zoals de heerlijke hibiscus-chai thee zetten. Een mooie bijkomstigheid van deze repen; ze bevatten geen geraffineerde suikers.
Laat de cashewnoten 30-40 min weken in een badje met kokend water. Meng ondertussen voor de kokosbodem 60 ml kokosmelk, kokosrasp, honing, vanille-extract, halve el gesmolten plantaardige boter en 30 gr kokosolie door elkaar.
Verdeel in een cakeblik het kokosmengsel over een met bakpapier bedekte bodem. Druk aan met de achterkant van een lepel. Zet vervolgens in de koelkast.
Giet de cashewnoten af en pureer deze in de blender samen met het limoensap, citroensap, 60 ml kokosmelk, ahornsiroop, 1 el gesmolten plantaardige boter en 10 gr kokosolie tot een mengsel zonder klontjes. Giet de crème over de kokos laag en besprenkel limoenschil eroverheen. Zet het bakblik voor 40 minuten in de vriezer. Snijd daarna in 8 gelijke repen.
Smelt voor de garnering de pure chocolade au bain-marie en leg de repen één voor één met de kokoslaag naar beneden in de gesmolten chocolade. Bedek de hele reep met chocolade. Haal de repen voorzichtig met twee vorken uit de chocolade en leg op een rek. Laat de repen uitharden op bakpapier.
Voeg alle ingrediënten samen in een fles met heet water. Laat de thee tot 5 minuten trekken.
Tip: neem de thee en de repen mee tijdens een wandeling! Pak de repen in een bijenwasdoek, deze kun je later nogmaals gebruiken.
Ingrediënten
Instructies
Laat de cashewnoten 30-40 min weken in een badje met kokend water. Meng ondertussen voor de kokosbodem 60 ml kokosmelk, kokosrasp, honing, vanille-extract, halve el gesmolten plantaardige boter en 30 gr kokosolie door elkaar.
Verdeel in een cakeblik het kokosmengsel over een met bakpapier bedekte bodem. Druk aan met de achterkant van een lepel. Zet vervolgens in de koelkast.
Giet de cashewnoten af en pureer deze in de blender samen met het limoensap, citroensap, 60 ml kokosmelk, ahornsiroop, 1 el gesmolten plantaardige boter en 10 gr kokosolie tot een mengsel zonder klontjes. Giet de crème over de kokos laag en besprenkel limoenschil eroverheen. Zet het bakblik voor 40 minuten in de vriezer. Snijd daarna in 8 gelijke repen.
Smelt voor de garnering de pure chocolade au bain-marie en leg de repen één voor één met de kokoslaag naar beneden in de gesmolten chocolade. Bedek de hele reep met chocolade. Haal de repen voorzichtig met twee vorken uit de chocolade en leg op een rek. Laat de repen uitharden op bakpapier.
Voeg alle ingrediënten samen in een fles met heet water. Laat de thee tot 5 minuten trekken.
Tip: neem de thee en de repen mee tijdens een wandeling! Pak de repen in een bijenwasdoek, deze kun je later nogmaals gebruiken.
Dit lijkt me super lekker! Ik ben fan van bounty, wat handig dat je dit zo zelf kunt maken.
Hi Vanessa,
Deze reep heeft inderdaad veel weg van een Bounty! Een echte aanrader 🙂
Veel kookplezier!
Jennifer
Ik ga deze repen morgen gelijk maken, lijkt me heerlijk.
Ga het ook met amandelen maken voor mijn vriendin met een notenallergie.
Hoef ik het water voor de cashewnoten alleen aan de kook te brengen of aan de kook houden tijdens het weken?
Hi Gerdi,
Wat leuk! Deze repen zijn zeker een aanrader.
Je hoeft het water alleen maar aan de kook te brengen en niet te houden. Dan kun je de cashewnoten/amandelen daarna laten weken.
Laat je ons weten of het gesmaakt heeft? Mocht je een foto maken kun je die met ons delen via Instagram of met #eatertaining. 🙂
Groetjes,
Jennifer
Ik ga de repen vanmiddag met een kleine aanpassing maken waardoor ik er weer een grote groep cliënten blij mee kan maken. Uiteraard met verwijzing naar Eatertainment.
Hi Ellen,
Wat leuk om te horen dat je ze gaat maken! Laat ons zeker weten wat iedereen er van vond!
Groet,
Lisa
Hi Ellen,
Super leuk! Mag ik vragen wat je gaat aanpassen? Wellicht relevant als tip voor het recept 🙂
Groetjes,
Jennifer