Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
40 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloemkoolroosjes met de paprikapoeder, chilipoeder, komijn en olijfolie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 12 min. krokant in het midden van de oven.
2
Snijd de chorizo in 6 plakken van ongeveer 1 cm dik. Rijg 3 garnalen en 3 plakken chorizoworst om en om op de spies. Herhaal dit met de andere spies.
3
Snijd de bloemkool in grove roosjes en kook in 10 min. gaar in ruim water met een snufje zout. Giet af en maal in een keukenmachine met de boter, halfvolle melk, nootmuskaat, zout en peper tot een gladde puree.
4
Bak de chorizo garnalenspiezen in een hete grillpan in 10 min. aan beide kanten gaar en goudbruin. Halveer de citroen en gril de halve citroenen aan de binnenkant 5 min. mee.
5
Meng de Griekse yoghurt met de honing. Pers de knoflook uit en hak de bieslook fijn. Meng dit bij de yoghurt en honing tot een dip.
6
Hak de peterselie fijn. Serveer de chorizo garnalenspiesen met de bloemkoolpuree en pikante bloemkoolroosjes. Garneer met de gegrilde citroen, knoflook-yoghurtdip en peterselie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Schaaldieren
  • Melk
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Spaans
Diëten
Balans
Koolhydraatarm
Voorkeuren
Bevat vis
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via