In samenwerking met:
Gewokte Krieltjes Met Boerenkool
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Gewokte krieltjes met boerenkool

Er is niets lekkerder dan een simpele AVG boordevol smaak. Deze keer gaan we voor gewokte krieltjes met boerenkool en scharrelkipdrummets en maken we het geheel af met geroosterde cashewnoten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gewokte krieltjes met boerenkool

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Pel en snijd de uien in grove stukken. Verhit een wokpan met 1/3 van de olijfolie en wok de ui glazig. Voeg de krieltjes en boerenkool toe en wok 4 min. Breng op smaak met peper en zout.
2
Verhit ondertussen een pan met de overige olijfolie en bak de scharrelkipdrummets in 8 min. gaar.
3
Verhit een droge pan en rooster de cashewnoten 4 min. Verdeel de krieltjes en boerenkool over de borden en leg er de scharrelkipdrummets bij. Garneer met de geroosterde cashewnoten.

Waar komt boerenkool vandaan?

Boerenkool is een groene bladgroente die oorspronkelijk afkomstig is uit Noord-Europa. Het wordt vaak gekoppeld aan ons kikkerlandje, waar het een populaire groente is en wordt gebruikt in traditionele gerechten zoals stamppot boerenkool. Boerenkool groeit goed in koude klimaten en is dan ook één van de heerlijke groenten die in Nederland wordt gekweekt en geoogst!

In Nederland wordt boerenkool vaak gekweekt en geoogst in de herfst en winter, wanneer de vorst over de bladeren gaat. De vorst draagt bij aan de smaak, waardoor de bladeren zoeter worden. Boerenkool is rijk aan voedingsstoffen en wordt vaak bereid door het te koken, te stoven of te verwerken in gerechten zoals boerenkoolstamppot. Er zijn echter naast stamppot nog genoeg andere boerenkool recepten om te proberen. Verwerk boerenkool eens in deze schattige én lekkere rookworstmuffins. Zo heb je een stamppot, maar dan in een miniversie! Of ga voor een van de vele ovenschotel recepten die we hebben, waar we ook genoeg groenten als boerenkool verwerken. Zo heb je een ovenschotel met boerenkool en zalm, deze makkelijke boerenkoolschotel met rookworst en appel of voor de vegetariërs en pastaliefhebbers een gnocchi met boerenkoolsaus.

Vergelijkbare groenten

Hoewel boerenkool een unieke smaak en textuur heeft, zijn er enkele groenten die vergelijkbare eigenschappen kunnen hebben of als vervanging kunnen dienen voor wanneer je iets anders wilt als boerenkool. Denk aan cavolo nero (Toscaanse boerenkool), met een ietwat pittige smaak, groene kool die iets zachter is van smaak dan de klassieke boerenkool of spinazie. Hoewel de smaak van spinazie heel anders is, kan het zeker een goede vervanging zijn voor boerenkool. Zeker wanneer het gaat om het toevoegen van groene bladgroenten aan bijvoorbeeld pasta recepten of smoothies.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via