In samenwerking met:
Krokante Mac & Cheese uit de oven
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Krokante Mac & Cheese uit de oven

Herken jij dat? Bij een ovenschotel met een knapperige bovenlaag wil iedereen altijd de lekkerste randjes. Serveer deze krokante Mac & Cheese in éénpersoonspannetjes of ovenbestendige schaaltjes. Zo krijgt iedereen dan z’n eigen krokante korst en rand. Deze Mac & Cheese is gemaakt met de spicy blend voor Mac & Cheese, 100% natuurlijk.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept krokante mac & cheese uit de oven

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng water aan de kook in een pan en kook de macaroni 3 min. minder dan aangegeven in de bereidingswijze op de verpakking.
2
Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Breng water aan de kook in een pan en kook de bloemkool gaar. Giet af.
3
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de ham krokant.
4
Rasp beide kazen. Mix de geraspte kaas, bloemkool, melk, kookroom en de Verstegen World Spice Meal Mac & Cheese in een blender tot een gladde saus. Maak op smaak met peper en zout.
5
Giet de macaroni af en doe terug in de pan. Meng de bloemkool saus en hamblokjes door de macaroni en verdeel over de 1-persoons ovenschalen.
6
Pel en snijd de knoflook fijn. Scheur de ciabatta in kleine stukjes. Meng met de boter en voeg zout naar smaak toe. Verdeel het broodmengsel over de macaroni en plaats 20 min. in de voorverwarmde oven of tot de korst goudbruin is.
7
Serveer met frisse waterkers.

Variatietip: ook lekker met spekjes in plaats van de hamblokjes.

Waar komt Mac & Cheese vandaan?

Mac & Cheese, afgekort voor macaroni en kaas, is een Amerikaans gerecht dat bestaat uit gekookte macaroni pasta en een romige kaassaus. Het is een klassiek comfortfoodgerecht dat populair is in de Verenigde Staten en in veel andere delen van de wereld.

Het basisrecept voor Mac & Cheese bevat meestal gekookte macaroni, gemengd met een romige saus gemaakt van kaas, boter, melk en bloem. De kaassaus kan verschillende soorten kaas bevatten, zoals cheddar, gouda, parmezaanse kaas of een combinatie van verschillende soorten kaas.

Hoewel de oorsprong van Mac & Cheese niet helemaal duidelijk is, wordt aangenomen dat het gerecht in de Verenigde Staten is ontstaan tijdens de koloniale periode, waar het een populair gerecht was onder de Engelse kolonisten. Sindsdien is het gerecht uitgegroeid tot een klassieker in de Amerikaanse keuken en wordt het vaak geserveerd als bijgerecht bij barbecues, feesten en bij andere casual diners.

Er zijn veel variaties op het traditionele Mac & Cheese recept. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld extra ingrediënten toe, zoals gehakte ham, spek, kip, broccoli of jalapeno pepers om het gerecht meer smaak en textuur te geven. Andere varianten zijn onder andere glutenvrije of veganistische versies. Probeer zeker eens deze Mac & Cheese met vijgen, honing en rucola, mediterrane Mac & Cheese of deze unieke Mac & Cheese deluxe met rivierkreeft.

Mac & Cheese is gemakkelijk te bereiden en kan worden gemaakt op het fornuis, in de oven of zelfs in een slowcooker. Maar wist je dat je Mac & Cheese ook kan bereiden op een pizzarette? Een leuke variatie om eens te proberen! Je vindt het recept hier.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Amerikaans
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via